ροή ειδήσεων

Η απόφαση να ξεκινήσω το δικό μου Bubbleicious στη Ρόδο ξεπέρασε τις προσδοκίες μου


Συζητάμε με τον κο Δημοσθένη Απόστολο, δικαιοδόχο των Bubbleicious – Tea Bar, που ξεκίνησε αρχές Μαΐου τη λειτουργία του καταστήματός του στη Ρόδο....
και μας αναλύει τόσο την απόφασή του να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά με το bubble tea και τα Bubbleicious, όσο και τη μέχρι τώρα πορεία του και την ανταπόκριση των καταναλωτών.

Δήμο, αρχικά συγχαρητήρια για το νέο σου κατάστημα και καλές δουλειές. Πες μας πως και αποφάσισες να ανοίξεις ένα κατάστημα bubble tea;

Αναζητώντας μια επαγγελματική ευκαιρία, επισκέφτηκα το Franchise.GR, όπου και ενημερώθηκα για τον κλάδο του bubble tea. Μου έκανε εντύπωση η εξέλιξή του και έμαθα πράγματα που δεν ήξερα, δηλαδή ότι ξεκίνησε από την Ασία και συγκεκριμένα από την Ταϊβάν, ήδη από τη δεκαετία του '80. Τη δεκαετία του '90 η μόδα εξαπλώθηκε στην Αμερική και αρκετά αργότερα, το 2010 ήρθε και στην Ευρώπη, με πρώτο σταθμό τη Γερμανία, όπου σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 170 καταστήματα, ενώ το προϊόν σερβίρεται και σε Αγγλία, Ισπανία, Ρωσία και αλλού.

Το βασικό χαρακτηριστικό του bubble tea που μου τράβηξε την προσοχή ήταν η υγιεινή διασκέδαση που προσφέρει, καθώς είναι ένας συνδυασμός τσαγιού με σιρόπι φρούτων, το οποίο αναμιγνύεται σε ειδικό μηχανικό shaker και στο τέλος προστίθενται ειδικές πέρλες, μικρές μπαλίτσες που σκάνε στο στόμα απελευθερώνοντας γεύσεις όπως μάνγκο, γιαούρτι, πάσιον φρουτ, πορτοκάλι, φράουλα, ταπιόκα (ασιατική ρίζα) κ.λπ.

Στη συνέχεια, επικοινωνώντας με το Μιχάλη και την Άννα, το management team των Bubbleicious, διαπίστωσα μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως το υψηλό περιθώριο κέρδους και τη μεγάλη γκάμα των προϊόντων, που δίνουν στο κατάστημα τη δυνατότητα της ταχείας απόσβεσης, αλλά και της κερδοφόρας λειτουργίας του και το χειμώνα, ένα βασικό στοιχείο για μένα, καθώς ήθελα μια απασχόληση όλο το χρόνο.

Με ποιά κριτήρια επέλεξες τα Bubbleicious;

Τα Bubbleicious - Tea Bar διαθέτουν περισσότερους από 700 διαφορετικούς συνδυασμούς, αφού κανείς έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 3 είδη τσαγιών (μαύρο, πράσινο, ουλόνγκ), πάνω από 20 είδη σιροπιών φρούτων και μεγαλη ποικιλια πέρλες... Επίσης, μπορεί να γίνει και milk tea σε πάνω από 12 γεύσεις: καρύδα, παπάγια, βανίλια, μπανάνα, καρπούζι, πεπόνι, ταρό (ασιατικό φασόλι) κ.λπ. Μια άλλη, ακόμη πιο δροσερή πρόταση για το καλοκαίρι, είναι η γρανίτα - bubble tea και bubble cocktails (όπως Mojito, Margarita, Blue Lagoon κτλ.) Ενώ οι λάτρεις του τσαγιού θα βρουν πάνω από 25 γεύσεις τσαγιού για να το απολαύσουν. Το bubble tea σερβίρεται σε ποτήρι των 500 ml (2,60 Ευρώ) ή των 700 ml (3,20 Ευρώ). Θεωρείται εκτός από ξεχωριστή και μια υγιεινή πρόταση ροφήματος. Το concept είναι να δημιουργήσεις τον συνδιασμό που σου ταιριάζει. Έτσι, κάθε φορά δημιουργείς ένα εντελώς διαφορετικό ρόφημα!

Ταυτόχρονα τα καταστήματα διαθέτουν milkshakes, cocktails, παγωτά, βάφλες, διάφορα σνακς και καφέδες σε ασυναγώνιστη σχέση ποιότητας προς τιμή, από 0,80 Ευρώ (espresso take away) έως 1,80 Ευρώ (freddo Cappuccino στο κατάστημα), αλλά και special iced coffee σε 2,90 Ευρώ, όπως και χύμα τσάι σε πάνω από 25 γεύσεις...

Το όλο «πακέτο» προϊόντα – άνθρωποι – συνολική επένδυση, μου φάνηκαν ιδιαίτερα θετικά. Αν μη τι άλλο, έκανα και έρευνα αγοράς και διαπίστωσα ότι τα Bubbleicious είναι, όντως, το αυθεντικό bubble tea στην Ελλάδα και διαθέτουν μια τεράστια τεχνογνωσία, πάθος και αγάπη για το προϊόν και το ίδιο το concept.

Έτσι, λοιπόν, αποφάσισα να ξεκινήσω το δικό μου και δώσαμε τα χέρια.

Πώς σε υποστήριξε η μητρική εταιρεία στα αρχικά βήματά σου;

Από τη πρώτη στιγμή ήταν συνέχεια κοντά μου και για την ακρίβεια ήμουν και εγώ συνέχεια κοντά τους, καθώς επισκέφτηκα το κεντρικό κατάστημα πάρα πολλές φορές, εκπαιδεύθηκα σε όλες τις λεπτομέρειες από την παρασκευή των προϊόντων, μέχρι την διαχείριση του καταστήματος. Επίσης, για κάθε θέμα που αφορούσε την κατασκευή είχα την τεκμηριωμένη γνώμη τους και την καθοδήγησή τους. Ήρθαν στη Ρόδο, τόσο κατά την διαμόρφωση του καταστήματος, όσο και κατά την αρχική λειτουργία του και σε κάθε περίπτωση προσπάθησαν να μου εξοικονομήσουν χρήματα, για την διαμόρφωση ή το εξοπλισμό.

Δεν είναι τυχαίο ότι επένδυσαν σε πολύμηνες έρευνες και προετοιμασία, ώστε να εκπαιδευθούν στον πρωτότυπο τρόπο παρασκευής, που απαιτεί ειδικές συνταγές και εξοπλισμό, όπως και να εισάγουν στην χώρα μας τις καλύτερες Α' Ύλες, με αποτέλεσμα όλα τα Bubbleicious να προσφέρουν ένα απόλυτα αυθεντικό προϊόν με αξεπέραστη κάθε φορά γευστική εμπειρία.

Πώς κρίνεις τη μέχρι τώρα πορεία του καταστήματός σου;

Είμαι ενθουσιασμένος, καθώς από την πρώτη μέρα είμαι κερδοφόρος, χωρίς να έχει ξεκινήσει ακόμη η τουριστική κίνηση. Η τοπική αγορά αγκάλιασε το προϊόν με μεγάλη αγάπη. Πιστεύω ότι ο Έλληνας καταναλωτής αναζητά το νέο και το διαφορετικό σε καλή τιμή και εξαίρετη ποιότητα. Παράλληλα, ο ξένος τουρίστας γνωρίζει ήδη το προϊόν και είναι για αυτόν πέρα από διασκέδαση και ανάγκη, να ξεδιψάσει και να δροσιστεί. Τα προϊόντα μας είναι πολλά, πρώτο σε πωλήσεις είναι το bubble tea και διαθέτουμε ένα εξαιρετικό καφέ σε πολύ χαμηλές τιμές, όπου όλοι οι γνώστες του καφέ ενθουσιάζονται με αυτό που προσφέρουμε. Ας μη ξεχνάμε βέβαια, τα παγωτά, τις βάφλες και τα κοκτέιλς...

Τι θα συμβούλευες όλους όσους σκέφτονται να ξεκινήσουν ένα δικό τους κατάστημα;

Αυτό που πιστεύω είναι να ψάξουν να βρουν κάτι διαφορετικό, να μη κάνουν άλλη μια καφετέρια ή άλλο ένα σουβλατζίδικο. Να βρουν μια πρόταση που να συνδυάζει την καινοτομία, με τη χαμηλή επένδυση και την υψηλή κερδοφορία. Επιπλέον, να αναζητήσουν ένα σωστό κατάστημα, να έχει κίνηση από περαστικούς, να είναι σε πιάτσα, να είναι σε καλή κατάσταση και φυσικά σε λογικά ενοίκια. Επίσης, οι άνθρωποι, να συνεργαστούν με εταιρεία που στελεχώνεται / ανήκει σε νέους ανθρώπους, με όραμα και δέσμευση.
franchise.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/6/14 09:31

    ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/6/14 23:59

    Που βρίσκεται το μαγαζί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/8/14 19:09

    Εχει αλλαξει κατι στην συνθεση των bubbles;
    Ρωταω, γιατι σε αλλες χωρες που περασε αυτη η μοδα πριν ερθει σε μας, βρηκαν βλαβερες ουσιες μεσα, που ειχαν προστεθει για να μην σκληραινουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/8/14 19:13

    http://www.globalpost.com/dispatches/news/culture-lifestyle/food-drink/bubble-tea-tapioca-pearls-contain-carcinogens-says-germ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *