ροή ειδήσεων

EPXETAI τον Σεπτέμβριο το νέο 10ευρω - Τι πρέπει να προσέχουμε [εικόνα]

Τα πρώτα χαρτονομίσματα του νέου των 10 ευρώ αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στις 23 Σεπτεμβρίου...

Από τώρα, όμως, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ξεκίνησε την ενημέρωση προς τις επιχειρήσεις έτσι ώστε να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων.


Με ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που περιλαμβάνει αρκετές μεταβαλλόμενες εικόνες, η ΕΚΤ προσπαθεί να κάνει τις επιχειρήσεις... φιλικές προς το νέο τραπεζογραμμάτιο και ταυτόχρονα να τις ενημερώσει για τους τρόπους αποφυγής πλαστών χαρτονομισμάτων.


Σημαντικό σημείο της ενημέρωσης καταλαμβάνει η ανάγκη τα μηχανήματα ανίχνευσης που έχουν όλες οι επιχειρήσεις, να είναι συμβατά με το νέο χαρτονόμισμα. Συγκεκριμένα το ενημερωτικό φυλλάδιο παροτρύνει τα καταστήματα και τις μικρές επιχειρήσεις να διασφαλίσουν ότι τα μηχανήματα επεξεργασίας χαρτονομισμάτων και οι συσκευές εξακρίβωσης της γνησιότητας χαρτονομισμάτων που διαθέτουν έχουν προσαρμοστεί, ώστε να δέχονται το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ.



Το φυλλάδιο υπενθυμίζει στους φορείς, που κατ' επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά, τα μέτρα που θα πρέπει να λάβουν για την προσαρμογή του εξοπλισμού τους, ώστε να δέχεται το νέο χαρτονόμισμα. Τους υπενθυμίζει επίσης ότι η γνησιότητα των χαρτονομισμάτων επαληθεύεται εύκολα και χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, με τη μέθοδο των τριών ελέγχων (έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία).


Η διανομή του ενημερωτικού φυλλαδίου ξεκίνησε σήμερα στη Φινλανδία και στην Εσθονία και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διάθεσή του σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ. Όσοι επιθυμούν να παραγγείλουν επιπλέον αντίτυπα του ενημερωτικού φυλλαδίου, μπορούν να επισκεφθούν τον δικτυακό τόπο www.nea-trapezogrammatia-euro.eu.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *