ροή ειδήσεων

Τουριστικές μονάδες σε μεγάλα νησιά ψάχνει η ICI

Του Φώτη Κόλλια

Στο πεδίο ενδιαφέροντος της εταιρείας εντάσσονται- πέρα από τα τουριστικά ακίνητα- καλής ποιότητας εμπορικά γραφεία.... και καταστήματα με έμφαση στο κέντρο της Αθήνας. Η ICI έχει μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει μόνο μία επένδυση ύψους 45 εκατ.

Ευκαιρίες στην αγορά σύγχρονων ξενοδοχείων σε μεγάλα νησιά όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Κέρκυρα αναζητεί η Intercontinental International ΑΕΕΑΠ (ICI) του ομίλου του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Αρη Χαλικιά.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2012, έχει μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει μόνο μία επένδυση αποκτώντας έναντι 45 εκατ. ευρώ 14 ακίνητα της Εμπορικής Τράπεζας.

Η διοίκηση της ICI υποστηρίζει πως εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2014προγραμματίζει τις επόμενες κινήσεις με επίκεντρο τα ξενοδοχεία «δεδομένου ότι ο τουρισμός συνεχίζει και καταγράφει θετική πορεία και ως εκ τούτου η λειτουργική κερδοφορία των μονάδων αυξάνεται».

Στο πεδίο ενδιαφέροντος της επενδυτικής εταιρείας εντάσσονται και «καλής ποιότητας εμπορικά ακίνητα - γραφεία και καταστήματα - με έμφαση στο κέντρο της Αθήνας όπου ήδη παρουσιάζονται σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες».

Στόχος της εταιρείας είναι «να δημιουργήσει ένα ελκυστικό και καλά διασπαρμένο χαρτοφυλάκιο μέχρι την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο, που προβλέπεται να γίνει στις αρχές του 2016».

Τα στελέχη της ICI υποστηρίζουν πως συνεχίζουν να αναζητούν «ευκαιρίες ανάπτυξης ακινήτων στη χώρα, ειδικά καθώς το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων εξελίσσεται» και η εταιρεία «είναι σε θέση να αναλάβει, μόνη ή σε κοινοπραξία, έργα που μπορεί να περιλαμβάνουν εμπορικές ή τουριστικές χρήσεις».

Η ICI είχε εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον τόσο στο διαγωνισμό του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων για τα 28 κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες, όσο και στο διαγωνισμό για τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Και στις δύο περιπτώσεις δεν κατέθεσε τελικά δεσμευτική οικονομική προσφορά.

Τώρα η διοίκηση υποστηρίζει πως το 2013 «ήταν ένας μεταβατικός χρόνος και οι επενδυτές επέλεξαν να διατηρήσουν στάση αναμονής ενόψει εξελίξεων και της μεταβολής του περιβάλλοντος. Πλέον διαφαίνονται στην αγορά σημάδια ανάπτυξης καθώς σταδιακά βελτιώνονται και τα μακροοικονομικά της χώρας».

Ο Μιχάλης Χαλικιάς, πατέρας του Αρη Χαλικιά και ισχυρός «παίκτης» στην τραπεζική αγορά και την αγορά ακινήτων του Σικάγο, είχε βρεθεί το 1999 αντιμέτωπος με την αμερικανική δικαιοσύνη για εξαπάτηση επενδυτών.

Ωστόσο η οικογένεια του ελληνοαμερικανού επιχειρηματία συνέχισε τη δραστηριότητά της με τον Αρη Χαλικιά να αναλαμβάνει τα ηνία της Republic Bank of Chicago.

Η τελευταία πρόσφατα ενίσχυσε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό της, μέσω της απόκτησης της προβληματικής AztecAmerica Bank (Berwyn, Ιλινόις), στην οποία επιβλήθηκε διακοπή λειτουργίας από το αρμόδιο νομισματικό ελεγκτικό όργανο.

Πρόκειται για την 5η τράπεζα σε κατάσταση distress που εξαγοράζει ο όμιλος μέσα στην κρίση, μετά τη συγκατάθεση από τις Αμερικανικές Ρυθμιστικές Αρχές.

Ο όμιλος Χαλικιά έχει ιστορία 35 ετών στον χρηματοπιστωτικό τομέα και σε περίοδο κρίσης έχει αποκτήσει τις τράπεζες Lincolnwood (2009), Bank of Commerce (2009), Citizens Bank (2010), DuPage (2014) και τώρα την AztecAmerica, που όλες απορροφήθηκαν από τη Republic Bank.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *