ροή ειδήσεων

Γιατί τέτοια επίθεση σε ΕΣΥ.net και τοπικών ΜΜΕ από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου;


Έκπληκτοι διαβάσαμε την επίθεση του Διοικητού του Νοσοκομείου Ρόδου, εναντίον έγκριτων εφημερίδων και ιστοχώρων ενημέρωσης...
του τόπου μας. Αιτία είναι η γνωστοποίηση στον Ροδιακό λαό, στοιχείων του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την κατάταξη του νοσοκομείου μας, στα 10 χαμηλότερης απόδοσης πανελληνίως. Αντιλαμβάνομαι την επιθετική συμπεριφορά του, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι εκφράσεις όπως: α/ «παραπλανούν» β/ «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» γ/ «αδικούν την προσπάθεια εκατοντάδων ανθρώπων» , οι οποίες χαρακτηρίζονται ως γνώμη έναντι γεγονότων τα (α,β) και εσπευσμένη υπεργενίκευση (σόφισμα) το (γ), αφού κανείς δεν κατηγόρησε κανέναν και φυσικά ούτε το προσωπικό του νοσοκομείου και όχι μόνο, που αδιαμφισβήτητα στους δύσκολους αυτούς καιρούς καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες. Πέραν των ανωτέρω, είναι γνωστό σε όσους και όσες, ασκούν ή έχουν ασκήσει διοίκηση ότι: Αν κάτι πάει καλά, οφείλεται στο προσωπικό. Αν κάτι πάει στραβά, οφείλεται στη διοίκηση.

Επίσης, με την αναφορά του και πάλι στα στοιχεία του ΕΣΥ.net, δεν απαντά σε συγκεκριμένα ερωτήματα - στοιχεία που οφείλει να δημοσιοποιήσει , αλλά γίνεται προσφυγή σε αόριστες δηλώσεις του τύπου: «29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν τάδε απορρυπαντικό», όταν μάλιστα, υπάρχουν δημοσιεύματα που ζητούν συγκεκριμένα στοιχεία, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της χώρας μας.

Παράλληλα, γίνεται επίκληση σε στοιχεία του παρελθόντος, με δηλώσεις οι οποίες ίσως είναι αντιφατικές , σε σχέση με λίγο προγενέστερες του ιδίου, όπου αναφέρει ότι : « Η σύγκριση γίνεται ανά τρίμηνο σε σχέση με το περασμένο έτος. Στην δική μας περίπτωση έγινε σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2013 όπου υπήρχε πρόβλημα λόγω των αλλαγών στο ΕΣΥ και στον ΕΟΠΥΥ», δηλαδή στην μια περίπτωση «…το πρώτο τρίμηνο του 2013 όπου υπήρχε πρόβλημα» (30-5-2014) και στη δεύτερη « . . τη διετία 2012- 2013, το Νοσοκομείο της Ρόδου βρισκόταν μέσα στα 5 πρώτα Νοσοκομεία στην περιστολή των δαπανών…» (2-6-2014) . Δημιουργείται το ερώτημα τι ισχύει από τα δύο, αλλά κυρίως με ποια στοιχεία – δείκτες- τεκμηριώνονται;

Εννοείται, ότι ουδείς έκανε λόγο για την ασφάλεια του νοσοκομείου, άρα η αναφορά οδηγεί σε ψευδώνυμο συλλογισμό, προκειμένου να αποσπαστεί η προσοχή π.χ λέμε ότι, ο οδηγός του αυτοκινήτου μάρκας τάδε είναι επικίνδυνος, άρα τα αυτοκίνητα μάρκας τάδε είναι επικίνδυνα!

Κλείνοντας, θα παρακαλούσα στην ανταπόκριση της διοίκησης του νοσοκομείου και συγκεκριμένα να προβεί στην παροχή αιτηθέντων στοιχείων, όπως αυτά έχουν υποβληθεί με προηγούμενη επιστολή, ώστε να ενημερωθεί ο Ροδιακός λαός για την ορθότητα των αποτελεσμάτων με στοιχεία και όχι αόριστα.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Με τιμή

Μαντικός Β. Μιχαήλ (Σμήναρχος ε.α)

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *