ροή ειδήσεων

Αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ σε συγγενείς μανιώδη καπνιστή

Σχεδόν ένα εκατ. ευρώ ως αποζημίωση καλείται να καταβάλει η Ιταλική Εταιρία Καπνών σε συγγενείς ενός Ιταλού, μανιώδη καπνιστή, του Αντόνιο Σίπα, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 54 ετών λόγω καρκίνου του πνεύμονα...

Η απόφαση αυτή της ιταλικής δικαιοσύνης έγινε γνωστή σήμερα.
Ο αποθανών κάπνιζε από τα δεκαπέντε του, διαρκώς, 45 τσιγάρα την ημέρα, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία της εισαγγελία του Μιλάνου, «η Εταιρία Καπνών δεν του επέτρεψε να πληροφορηθεί τους πραγματικούς κινδύνους που συνδέονται με το κάπνισμα» ώστε να έχει την επιλογή να συνεχίσει να καπνίζει με επίγνωση του κινδύνου ή να σταματήσει.
Από το 1965 μέχρι το 2003 (το έτος του θανάτου του Ιταλού) υπολογίζεται ότι είχε καπνίσει σχεδόν ένα εκατομμύριο τσιγάρα.
Ο δικαστής αποφάνθηκε ότι η προσωπική ευθύνη του Σίπα δεν υπερβαίνει το 20% στην πρόκληση της συνολική ζημίας», λαμβάνοντας υπόψη «τον εθισμό μετά από τόσα χρόνια καπνίσματος» του μεσήλικα.
Ο νόμος που επιβάλλει την αναφορά στα πακέτα τσιγάρων των κινδύνων και των βλαβερών επιπτώσεων του καπνίσματος στην υγεία εγκρίθηκε το 1991. Ως τότε δεν υπήρχε καμία σχετική άμεση ή έμμεση προειδοποίηση.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *