ροή ειδήσεων

Προκήρυξη 24ωρης απεργίας την 8η Αύγουστου 2014 από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

Η Διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, μετά από απόφαση που πάρθηκε στην ετήσια Γενική Συνέλευση του κλάδου στις 21 Μαρτίου 2014 για απεργιακές κινητοποιήσεις... αλλά και την διαπίστωση των εντόνων προβλημάτων που επικρατούν στον κλάδο κατά την τελευταία τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου, αποφάσισε να προχωρήσει στην προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας.


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

· Αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων στα ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα.

· Επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στην αρχική του μορφή πριν την τροποποίηση του Ν. 3986/11.

· Επέκταση των Συλλογικών Συμβάσεων σε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής.

· Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στον στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων.

· Να σταματήσει η λεηλασία των αποθεματικών της πρόνοιας και το συνεχές κούρεμα του απονεμόμενου ΕΦΑΠΑΞ των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

· Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες-καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lockout (ανταπεργία) των εργοδοτών.

· Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας. Αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων (νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης)

· Αποτελεσματική προστασία της μητρότητας και της οικογένειας και ενίσχυση των δημοσίων υποστηρικτικών δομών για την φροντίδα των παιδιών.

· Παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας των εργατικών οικογενειών, για όσο διαρκεί η κρίση, οι μνημονιακές δεσμευτικές πολιτικές και οι επιπτώσεις τους στα εισοδήματα των εργαζομένων.

· Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ . Μείωση των τιμών και όχι μείωση των μισθών και συντάξεων.

Καλούμε λοιπόν όλους τους εργαζόμενους σε ξενοδοχεία και επισιτίστηκα καταστήματα να λάβουν μέρος στην απεργία του Σωματείου μας. Η συγκέντρωση θα λάβει μέρος στο Εργατικό Κέντρο στις 8 Αύγουστου 2014 και ώρα συγκέντρωσης 9:00 π.μ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *