ροή ειδήσεων

Νέα 24ωρη απεργία αύριο για τις Κυριακές

Συνεχίζεται ο πόλεμος... με την κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας προκήρυξε νέα 24ωρη απεργία για αύριο 20 Ιουλίου...

Η ΟΙΥΕ, μάλιστα, επιδιώκει να προκαλέσει μεγάλη συγκέντρωση τη μέρα εκείνη καλώντας τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Οι συνδικαλιστές των εμποροϋπαλλήλων καταγγέλλουν και καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας από μεγάλες επιχειρήσεις και για τον λόγο αυτόν καλούν τους εργαζόμενους να μη δουλέψουν και να απεργήσουν.

Η αυριανή Κυριακή είναι μία από τις επτά που ο νόμος δίνει το δικαίωμα στα καταστήματα να είναι ανοικτά. Πρόκειται για την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων και οι εμπορικές επιχειρήσεις αναμένουν μεγάλη προσέλκυση του καταναλωτικού κοινού μια και είναι αργία και υπάρχει χρόνος για αγορές. Επιπλέον, το δέλεαρ είναι οι μειωμένες τιμές σε είδη ένδυσης και υπόδησης καθώς και σε ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, που φτάνουν μέχρι και το 70%.

Από την άλλη μεριά, οι μικροί έμποροι υποστηρίζουν ότι το άνοιγμα μέχρι τώρα των καταστημάτων δεν έχει φέρει αύξηση του τζίρου αλλά ούτε και της απασχόλησης. Σύμφωνα με τις δικές τους διαπιστώσεις, αυτό που έχει συμβεί είναι η μετατόπιση των πωλήσεων από τις μέρες της Παρασκευής και του Σαββάτου στις Κυριακές. Σημειώνεται ότι οι θερινές εκπτώσεις θα κρατήσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *