ροή ειδήσεων

2 νέοι Έλληνες προγραμματιστές που αξίζει να παρακολουθήσετε!

Είναι ο Πέτρος και ο Στέλιος, τα παιδιά πίσω Evil Window Dog ένα μικρό στούντιο mobile development στη Θεσσαλονίκη....
Ακολουθεί η συνέντευξη που έδωσαν στο mosaiko.gr

Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για το Evil Παράθυρο Dog, και την ιδέα πίσω από την εταιρεία σας;

Είμαστε ένα mobile development δύο ανθρώπων από τη Θεσσαλονίκη. Ιδρύσαμε το Evil Window Dog, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε εφαρμογές που αγαπάμε. Έχουμε ήδη κυκλοφορήσει τρεις κινητές εφαρμογές και έχουμε σχέδια να κυκλοφορήσουμε κι' άλλλες στο μέλλον.

Πώς καταλήξατε με αυτό το όνομα και ποια η σημασία του;

Η ιστορία του ονόματος της εταιρείας μας είναι τόσο παράξενο όσο το ίδιο το όνομα . Πριν από μερικά χρόνια , ενώ διερευνούσαμε ένα εγκαταλελειμμένο και ίσως στοιχειωμένο παλιό σπίτι κοντά στην γειτονιά μας, είχαμε μια πραγματικά περίεργη σκέψη. Τι θα συνέβαινε αν υπήρχε μια ανθρωπόμορφη σιλουέτα με σκύλου πρόσωπο σε ένα από τα παράθυρα; Αυτή είναι λίγο πολύ η ιστορία πίσω από το όνομα.

Μπορείτε να μας πείτε σχετικά με τις πρόσφατες εφαρμογές που έχετε αναπτύξει;

Η πρώτη εφαρμογή που αναπτύχθηκε είναι το Soundbeam, ένας ψηφιακός παλμογράφος, ο οποίος έχει λάβει έπαινο από την Ελληνική Ένωση Design Awards και είχε πάνω από μισό εκατομμύριο downloads. Το τελευταίο app μας είναι το Horizon, μια εφαρμογή που επιτρέπει στο χρήστη να τραβάει οριζόντια βίντεο ανεξάρτητα από τη φυσική προσανατολισμό της συσκευής και έλαβε απροσδόκητη κάλυψη από τον Τύπο.

Ποια είναι η ιστορία πίσω από εσάς τους δύο; Πώς γνωριστήκατε;

Συνάντησε ο ένας τον άλλον στο γυμνάσιο και είμαστε φίλοι έκτοτε. Έχουμε συνεργαστεί σε πολλά projects στο παρελθόν, έτσι η ιδέα της δημιουργίας μιας εταιρίας μαζί να εργαστούμε για το πάθος μας ήρθε πολύ φυσικά. Αρχίσαμε να δουλεύουμε σε εφαρμογές για κινητά το 2011 και έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αυτό είναι που θέλαμε να κάνουμε, έτσι φτιάξαμε μια εταιρεία να κάνει ακριβώς αυτό.

Ποιες είναι μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι τώρα;

Η ανάπτυξη του Horizon σε τέσσερις μήνες δεν ήταν ένα εύκολο έργο. Εκείνη την περίοδο, ο Πέτρος υπηρετούσε ακόμα στο στρατό και ο σχεδιαστής μας ο Στράτος ζούσε στην Κρήτη. Έτσι , η επικοινωνία μεταξύ μας δεν ήταν ιδανική. Ωστόσο , καταφέραμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία με τη χρήση των υπηρεσιών cloud που πραγματικά μας έφερε σε επαφή.

Ποια τα επόμενα σχέδιά σας;

Τώρα επικεντρώνονται στη βελτίωση του Horizon, προσθέτοντας νέα συναρπαστικά χαρακτηριστικά με σκοπό να φτάσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους με την υποστήριξη πολλαπλών πλατφορμών. Έχουμε επίσης κάποιες συναρπαστικές νέες ιδέες, μερικές από τις οποίες βρίσκονται ήδη σε φάση ανάπτυξης και αναμένονται να κυκλοφορήσουν φέτος.

Μάθετε την εταιρεία τους εδώ: http://www.evilwindowdog.com/

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *