ροή ειδήσεων

Χάλκινο μετάλλιο στην 55η Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών κατέκτησε Ροδίτης μαθητής


Διεξήχθη, στο Cape Town της Νότιας Αφρικής, από τις 3 έως 13 Ιουλίου 2014... η 55η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Μαθηματικών με συμμετοχή 560 μαθητών από 106 χώρες από όλο τον κόσμο.

Στον διαγωνισμό αυτό η Ελλάδα συμμετείχε με εξαμελή ομάδα και σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από την επιτροπή των αγώνων κατέλαβε την 41η θέση μεταξύ των 106 χωρών.

Ειδικότερα ο Ροδίτης μαθητής μας ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, του Κωνσταντίνου και της Ελένης, μαθητής της Γ΄ Λυκείου του Ροδίων Παιδεία, διακρίθηκε σ’ αυτούς τους αγώνες κατακτώντας ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ.

Η διάκριση αυτή, σε συνδυασμό με το Χρυσό Μετάλλιο που κέρδισε πρόσφατα στην 31η Βαλκανική Ολυμπιάδα, που έγινε στο Πλέβεν της Βουλγαρίας από 2/5 – 7/5 είναι η επιβεβαίωση της άριστης κατάρτισης του μαθητή μας.

Μετά από αυτά και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ κατατάσσεται στην 20η θέση HALL OF FAME όλων των εποχών, ανάμεσα στους Έλληνες μαθητές που συμμετείχαν σε Διεθνείς Ολυμπιάδες Μαθηματικών

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ είναι ο πρώτος Δωδεκανήσιος που είχε συμμετοχή σε τρείς συνεχόμενες Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Μαθηματικών στις οποίες πέτυχε διάκριση καθώς και ο πρώτος που συμμετέχει στις Εθνικές Ομάδες Μαθηματικών για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, ήδη από μαθητής Γυμνασίου.

Έτσι επάξια συνεχίζει την παράδοση των διακρίσεων που ξεκίνησαν η Θεοδώρα Μπουρνή και ο Γιάννης Αναπολιτάνος.

world.greekreporter.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *