ροή ειδήσεων

Airfasttickets: Στις 8 Ιουλίου το κρίσιμο ραντεβού με την ΙΑΤΑ

Του Παναγιώτη Δ. Υφαντή
Καθοριστική θεωρείται η συνάντηση που έχει οριστεί για την Τρίτη 8 Ιουλίου στη Μαδρίτη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΙΑΤΑ.... και της διοίκησης της Airfasttickets. Οι δύο πλευρές δείχνουν να προσέρχονται στη διαδικασία με διαφορετικούς στόχους.

Σε πολλά επίπεδα εξελίσσεται, πλέον, η διαμάχη της εταιρείας διαδικτυακών κρατήσεων Airfasttickets με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Εταιρειών (ΙΑΤΑ) και τους εγχώριους ανταγωνιστές της.

Καθοριστική, ωστόσο, θεωρείται η συνάντηση που έχει οριστεί για την Τρίτη 8 Ιουλίου στη Μαδρίτη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΙΑΤΑ και της διοίκησης της Airfasttickets.

Οι δύο πλευρές δείχνουν να προσέρχονται σε αυτήν με διαφορετικούς στόχους.

Η μεν ΙΑΤΑ θέλει να διασφαλίσει τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα που έχει υπαγορεύσει για τις πληρωμές και τις εγγυήσεις, σύμφωνα με το οποίο η Airfasttickets θα δεσμεύεται να εξοφλήσει τα ποσά που οφείλει στις αεροπορικές από πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων που πραγματοποίησε το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου, με συγκεκριμένους όρους, οι οποίοι θα ισχύουν και στο μέλλον.

Για αυτόν τον λόγο, άλλωστε, η ΙΑΤΑ έχει θέσει από τις 18 Ιουνίου σε κατάσταση απαγόρευσης πωλήσεων (default) την εταιρεία στις τρεις ευρωπαϊκές αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ελλάδα), για οφειλές οι οποίες ανέρχονταν σε 45 εκατ. ευρώ και αφορούσαν πωλήσεις εισιτηρίων το διάστημα από 1η Μάιου έως 15 Ιουνίου.

Μεσολάβησε, εν τω μεταξύ, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου για το οποίο τα ταξιδιωτικά γραφεία είχαν προθεσμία να καταβάλουν τα σχετικά ποσά έως την Τετάρτη 2 Ιουλίου. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες η Airfasttickets δεν ανταποκρίθηκε και πάλι στις απαιτήσεις της ΙΑΤΑ, με αποτέλεσμα η συνάντηση της Τρίτης να αναμένεται θερμή.

Η πλευρά της Airfasttickets, στον αντίποδα, επιμένει να επιδιώκει (κατά δήλωση του ιδρυτή της Ν. Κοκλώνη) να διαπραγματευτεί συνολικά με την ΙΑΤΑ τους όρους εξόφλησης των οφειλόμενων αλλά και το ύψος των εγγυήσεων που θα ζητά στο μέλλον η τελευταία, εξαιτίας της μέχρι σήμερα αλματώδους αύξησης των πωλήσεών της (της τάξης του 2.000%).

Το πώς θα εξελιχθεί η διαπραγμάτευση, που θυμίζει σε πολλά σημεία power game, είναι δύσκολο να προβλεφθεί.

Σε εξέλιξη βρίσκεται παράλληλα και η δικαστική διαμάχη της Airfasttickets με τους Έλληνες ανταγωνιστές της. Την προηγούμενη Τρίτη άρχισε η εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν ενατίον της τα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία pamediakopes.gr, viva.gr, air tickets.gr, traveplanet24.gr κατηγορώντας τη για αθέμιτες πρακτικές που περιλαμβάνουν, σύμφωνα με τις τέσσερις εταιρείες, πωλήσεις σε τιμές κάτω του χονδρεμπορικού κόστους αλλά και παροχή εκπτώσεων σε φόρους και τέλη. Νομικά, ωστόσο, έχει κινηθεί εναντίον των τεσσάρων ανταγωνιστών της και η Airfasttickets.

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή (4 Ιουλίου).

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *