ροή ειδήσεων

ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Πότε θα πάρεις το κοινωνικό μέρισμα;;;

Στο τέλος Ιουλίου θα λάβουν το «κοινωνικό μέρισμα» οι δικαιούχοι,...των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν μεν με βάση τα εισοδήματα του 2012 (φορολογικές δηλώσεις 2013), αλλά πληρούν τις προϋποθέσεις με βάση τα περυσινά εισοδήματα (φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται εφέτος).

Η κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγανη και του υφυπουργού Εργασίας Β. Κεγκέρογλου προβλέπει ότι οι νέοι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα βάσει των νέων κριτηρίων και των φορολογικών δηλώσεων του 2014 θα πάρουν το επίδομα τέλος Ιουλίου
Μετά την δόση που πληρώθηκε στις 11/7, οι επόμενοι δικαιούχοι θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη δόση που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του Ιουλίου με πιθανότερη ημερομηνία τις 29 ημέρα Τρίτη.
Για τις αιτήσεις που έχουν απορριφθεί με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013 και πληρούν τις προϋποθέσεις με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί 15 ημέρες μετά τη λήξη της εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2014. Για τις λοιπές αιτήσεις που εκκρεμούν λόγω ελέγχου των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ή έχουν παραπεμφθεί προς έλεγχο, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί από την 1/10/2014 έως και την 10/10/2014.
Πώς θα δείτε αν είστε δικαιούχοι;
Από τον προσωπικό σας λογαριασμό στο taxis net θα μπορέσετε να διαπιστώσετε αν είστε δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος.
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, είναι απλά! Αφού συνδεθείτε στον προσωπικό σας λογαριασμό, πρέπει να μεταβείτε στην επιλογή «Κοινωνικό μέρισμα».
Πατήστε την επιλογή «εκτύπωση» (προσοχή, είναι σημαντικό αφού αν δεν το κάνετε δεν θα δείτε σε τι κατάσταση βρίσκεται η αίτησή σας) κι από εκεί θα δείτε σε τι φάση βρίσκεται η αίτηση που έχετε κάνει.
Είναι σημαντικό να ξέρετε πως η κατάσταση αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εφόσον γράφει την επιλογή ''Προς Πληρωμή'' τότε ο δικαιούχος θα λάβει την Παρασκευή το Κοινωνικό Μέρισμα στον τραπεζικό του λογαριασμό που έχει δηλώσει στην αίτηση.
Όσοι από τους αιτούντες δεν δουν την κατάσταση ''προς πληρωμή'' θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη δόση που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του Ιουλίου με πιθανότερη ημερομηνία τις 29 ημέρα Τρίτη.
Newsbomb


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/7/14 10:17

    Η αίτηση μου γράφει:Σε λίγες ημέρες θα ενημερωθείτε για την εκδοθείσα πράξη του Γενικού Γραμματέα
    Δημοσίων Εσόδων, με την οποία γίνεται αποδεκτή, απορρίπτεται ή παραπέμπεται
    προς έλεγχο κατόπιν υποβολής δικαιολογητικών.
    Σε περίπτωση αποδοχής της αίτησης καθορίζεται το ακριβές ποσό καταβολής του
    κοινωνικού μερίσματος (παρ. 1, άρθρο 4, ΠΟΛ 1111/2014).
    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γ.Γ.Δ.Ε.
    ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ... Θα ειδοποιηθείτε μετά το τέλος της υποβολής των δηλώσεων Φ.Ε. 2014 . γιατί δεν έχει αλλάξει το μήνυμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *