ροή ειδήσεων

Για εξαθλίωση των ασθενών κατηγορούν την κυβέρνηση οι φαρμακοποιοί

Κοινή ανακοίνωση 17 συλλόγων

Για εξαθλίωση των ασφαλισμένων κατηγορούν την κυβέρνηση 17 φαρμακευτικοί σύλλογοι... σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, με αφορμή την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα συνταγογραφούμενα φάρμακα. 

Ο πρόεδροι των φαρμακευτικών συλλόγων Αττικής, Αχαΐας, Δράμας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ευβοίας, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Λακωνίας, Λάρισας, Μαγνησίας, και του συντονιστικού οργάνου των συλλόγων Κρήτης (Φ.Σ.Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης και Χανίων) προειδοποιούν ότι «συνεχής αυτή αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακά τους δημιουργεί εξαιρετικά σοβαρή ανθρωπιστική κρίση», καθώς όπως αναφέρουν σε σχετικό δελτίο τύπου πολλοί ασφαλισμένοι αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τα φάρμακα τους και αναγκάζονται να διακόψουν αυτοβούλως την θεραπεία τους και να παραβλέψουν τις οδηγίες των γιατρών τους θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τηνυγεία τους. 

Οι φαρμακοποιοί, κατηγορούν επίσης την κυβέρνηση ότι με την εφαρμογή της πολιτικής της τρόικα, τα φαρμακεία οδηγούνται σε αφανισμό, αδιαφορώντας για τις στοιχειώδεις ανάγκες για υγεία και φάρμακα του Έλληνα πολίτη. 

Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *