ροή ειδήσεων

Το χρηματιστήριο των διακοπών



Αυξομειώσεις στο μέσο κόστος διαμονής για τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ελλάδας... παρατηρεί η τελευταία έρευνα της trivago.


Η μελέτη αφορά στην περίοδο του φετινού Ιουλίου και το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2013.

Οι αυξήσεις παρατηρούνται κατά κύριο λόγο σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς στις Κυκλάδες, στο Ιόνιο και στα Δωδεκάνησα, ενώ μειωμένες είναι οι τιμές σε περιοχές τις οποίες κυρίως επιλέγουν οι Έλληνες τουρίστες.

Η μεγαλύτερη μείωση μέσων ξενοδοχειακών τιμών σε σχέση με τον Ιούλιο 2013 παρατηρείται στη Φολέγανδρο, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να κυμαίνεται στα 97 ευρώ έναντι 133 ευρώ τον προηγούμενο Ιούλιο (ποσοστό μείωσης 27%).

Στη δεύτερη θέση της λίστας με τις μειώσεις βρίσκονται οι Κουκουναριές της Σκιάθου. Το ποσοστό μείωσης αγγίζει το 24% και η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 108 ευρώ, έναντι 142 ευρώ τον προηγούμενο Ιούλιο.

Ακολουθούν οι Σπέτσες, η αγαπημένη επιλογή για μικρές αποδράσεις, με ποσοστό μείωσης μέσων ξενοδοχειακών τιμών στο 23% και τη μέση τιμή δίκλινου δωματίου ανά διανυκτέρευση να κυμαίνεται στα 139 ευρώ, έναντι 181 ευρώ τον περασμένο Ιούλιο.


Στην αντίπερα όχθη, που αφορά στις μεγαλύτερες αυξήσεις, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Μύκονος, με το ποσοστό αύξησης μέσων ξενοδοχειακών τιμών να σκαρφαλώνει στο 61% σε σχέση με τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

Ειδικότερα, η μέση τιμή διανυκτέρευσης τον Ιούλιο του 2013 κυμαινόταν στα 200 ευρώ, ενώ τον Ιούλιο του 2014 ο ταξιδιώτης θα κληθεί να πληρώσει κατά μέσο όρο ανά διανυκτέρευση 322 ευρώ.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Λευκάδα με ποσοστό αύξησης 38% και με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να κυμαίνεται στα 109 ευρώ, έναντι 79 ευρώ τον περασμένο Ιούλιο.

Ο σχετικός πίνακας


Προσοχή όταν κλείνετε δωμάτια

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε όταν θα κλείσετε τα δωμάτια διαμονής σας, προκειμένου να μην πέσετε θύματα επιτήδειων.

Έτσι:

1. Σε περίπτωση που έχετε κλείσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο, πρέπει να γνωρίζετε ότι:

• Οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα και πρέπει να αναγράφονται σε κάθε δωμάτιο.

• Θα πρέπει να τηρούνται όλες οι διαφημιζόμενες παροχές, όπως και να προσφέρεται ό,τι ακριβώς ζητήσατε και συμφωνήθηκε, ανάλογα με τις δυνατότητες του ξενοδοχείου και του δωματίου (απόσταση από τη θάλασσα, θέα, κλιματισμός, τηλεόραση, internet, πρωινό, κλπ.).

• Ο ξενοδόχος δικαιούται να σας ζητήσει προκαταβολή ως το 25% της τιμής του δωματίου (προαιρετικά), αλλά αυτή δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το μίσθωμα μιας ημέρας.


• Η προκαταβολή χάνεται σε περίπτωση που ματαιώσετε ή αναβάλετε το ταξίδι και δεν έχετε ενημερώσει εγκαίρως τον ξενοδόχο (τουλάχιστον 21 μέρες πριν), διαφορετικά υποχρεούται να επιστρέψει τα χρήματα.

• Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε το δωμάτιο λιγότερες από τις συμφωνηθείσες ημέρες, αν ειδοποιήσετε εγκαίρως δεν έχετε καμία επιβάρυνση, διαφορετικά αναγκάζεστε να καταβάλετε το 50% της τιμής που αρχικά συμφωνήθηκε.

• Για να κατοχυρωθείτε, θα πρέπει ο ξενοδόχος να σας απαντήσει εγγράφως με fax ή e-mail μέσα σε 3 ημέρες ότι αποδέχεται την παραγγελία σας. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει έγγραφη απάντηση ή άλλη απόδειξη της κράτησης, αυτή θεωρείται ότι έγινε για μία ημέρα και ανανεώνεται καθημερινά σιωπηρώς (εφόσον κανείς, είτε πελάτης είτε ξενοδόχος δεν δηλώνει το αντίθετο).

• Εγκαταλείπετε το δωμάτιο ως τις 12 το μεσημέρι, ενώ αν παραμείνετε έως τις 6 το απόγευμα θα επιβαρυνθείτε με το 50% της τιμής.

• Σε περίπτωση που ο ξενοδόχος αδυνατεί να προσφέρει το δωμάτιο που έχει αποδεχτεί να διαθέσει, υποχρεούται να εξασφαλίσει διαμονή σε άλλο κατάλυμα της ίδιας τουλάχιστον κατηγορίας, στην ίδια πόλη που να προσφέρει τις ίδιες ανέσεις και εν γένει παροχές με εκείνες που διαφημίζει για το δικό του κατάλυμα.

• Ο ξενοδόχος φέρει ευθύνη μόνο για τα πολύτιμα ή μεγάλης αξίας αντικείμενα και χρήματα που του έχει παραδώσει ο πελάτης, δίνοντας σχετική απόδειξη.


• Η διατήρηση μέσα στο ξενοδοχείο κάθε είδους κατοικίδιων ζώων απαγορεύεται, εκτός αν διατίθεται στο ξενοδοχείο ειδικός για τούτο χώρος. Σε κάθε περίπτωση, να υπάρχει αντίστοιχη συνεννόηση μεταξύ ξενοδόχου και τουρίστα καταναλωτή για το θέμα αυτό.

• Η χρέωση των τηλεφωνημάτων από το ξενοδοχείο είναι ελεύθερη.

2. Αν πρόκειται για ενοικιαζόμενα δωμάτια, πρέπει να προσέξετε τα παρακάτω:

• Να φέρουν το ειδικό σήμα του ΕΟΤ.

• Να έχουν τον στοιχειώδη εξοπλισμό ενός σπιτιού (ψυγείο, κουζίνα, σκεύη).

• Να έχουν σωστό φωτισμό.

• Να είναι καθαρά και να παρέχονται σεντόνια και πετσέτες.

• Οι τιμές και εδώ διαμορφώνονται ελεύθερα, αλλά αναγράφονται υποχρεωτικά στα δωμάτια.
zougla.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *