ροή ειδήσεων

Κρεμαστινός σε Βενιζέλο:Αν θες το ΠΑΣΟΚ να'χει μέλλον, άσε τις... ΕΛΙΕΣ





Επιστολή-κόλαφος με αφορμή το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος....
Επιστολή προς το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ το οποίο συνεδριάζει σήμερα υπό τον Ε.Βενιζέλο απέστειλε ο βουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Κρεμαστινός, τονίζοντας την ανάγκη το κόμμα να μην αποποιηθεί τον όρο «σοσιαλιστικό» και να τον αντικαταστήσει με «ορολογίες του φυτικού βασιλείου»(βλέπε...ΕΛΙΑ δηλαδή).

Στην επιστολή του κ. Κρεμαστινού γίνεται εκτενής αναφορά στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέουκαι στον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος οργάνωσε το κόμμα με αιχμές στην σημερινή ηγεσία του κόμματος και στον τρόπο που λειτουργούν σήμερα οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ.

«Για πρώτη φορά στη χώρα δομήθηκε δημοκρατικά ένα κόμμα, με οργανώσεις, τοπικές, τομεακές, κλαδικές κλπ., οι οποίες εκφράζοντας τη γνώμη τους, ουσιαστικά μετείχαν στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. Η δεύτερη μεγάλη προσφορά του ήταν ότι για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο εμφανίστηκε κόμμα στη Βουλή των Ελλήνων που λεγόταν σοσιαλιστικό και το οποίο μάλιστα κυβέρνησε τη χώρα για πολλά χρόνια» λέει ο κ.Κρεμαστινός, επισημαίνοντας πως εάν λειτουργούσαν - όπως στο παρελθόν - οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, τότε το κόμμα «δεν θα υφίστατο την περιπέτεια που ακολούθησε το Καστελόριζο, γιατί απλούστατα θα δινόταν η ευκαιρία στις οργανώσεις αυτές να εκφραστούν για το κατά πόσο αποδέχονται τον δρόμο που ακολουθήθηκε».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει ότι στήριξε τον κ. Βενιζέλο, όταν ο εκείνος έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα υποστηρίζει ότι φρόντισε να μην ενθαρρύνει καμία άλλη υποψηφιότητα.

Αναφερόμενος στις συνεργασίες τις οποίες συνάπτει το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι θα πρέπει να καταστεί ένας«αξιόπιστος συνομιλητής με άλλα συγγενή κόμματα και όχι με άτομα που ηγούνται ανύπαρκτων κοινοβουλευτικά κομμάτων».

Για το τέλος ο κ.Κρεμαστινός αφήνει το… καλύτερο προειδοποιώντας πως «εάν το ΠΑΣΟΚ δεν προχωρήσει τώρα άμεσα στη δημοκρατική αναδιοργάνωσή του, με ένα γνήσιο αντιπροσωπευτικό συνέδριο κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ή τυχόν αποποιηθεί τον όρο «σοσιαλιστικό», υποκαθιστώντας τον με ορολογίες από το φυτικό βασίλειο, τότε… δεν θα έχει κανένα μέλλον.

«Αντίθετα, τα ποτάμια, τα ρυάκια και οι παραπόταμοι, που ουδείς γνωρίζει από πού πηγάζουν και πού εκβάλλουν, θα παρασύρουν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που από το 1974 μέχρι το 2009 το εμπιστεύθηκε» τονίζει.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *