ροή ειδήσεων

Και τα Δωδεκάνησα στο παιχνίδι των υδατοδρομίων με την Πάτμο!!!

Η Πάτμος ολοκλήρωσε τις διαδικασίες παραχώρησης χώρου για υδατοδρόμιο σε ανάδοχο επενδυτή !!!
Μετά από Σκύρο, Αλόννησο, Αμφιλοχία, Τήνο, ακολούθησε η Πάτμος, ολοκληρώνοντας... την διαδικασία παραχώρησης χώρου για το υδατοδρομίου. Ανάδοχος επενδυτής ορίστηκε η εταιρεία «Υδατοδρόμιο Πάτμου ΙΚΕ» θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε/ Hellenic Seaplanes S.A. μετά την επιτυχή αξιολόγηση της από την επιτροπή διαγωνισμού που συστήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Πάτμου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας κος Μιχάλης Ασσαριώτης είπε “το Λιμενικό Ταμείο Πάτμου έχει κάνει ίσως το πιο σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη υδατοδρομίων στα Δωδεκάνησα. Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για την κατασκευή του υδατοδρομίου και πιστεύουμε ότι η Πάτμος θα είναι από τα πρώτα νησιά με ολοκληρωμένο και αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο. Πιστεύουμε πως αυτό δείχνει πια ξεκάθαρα ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι και ο μόνος γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για την αδειοδότηση υδατοδρομίων στην Ελλάδα”.
Ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Στόικος ο οποίος πρωτοστάτησε να γίνει πράξη το υδατοδρόμιο δήλωσε «Η λειτουργία του υδατοδρομίου στην Πάτμο, αποτελεί μια λύση στα προβλήματα της σύνδεσης μας με την υπόλοιπη Ελλάδα, μπορεί να δώσει ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα του νησιού, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να αποκτήσουμε υποστήριξη και εξυπηρέτηση ασθενών με αεροδιακομιδές, τόσο για τους κατοίκους του νησιού όσο και τους τουρίστες ».
Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Νικόλας Χαραλάμπους αναφέρει «Η πορεία της συγκεκριμένης επενδυτικής δραστηριότητας της εταιρείας μας προχωράει με σταθερά βήματα και αναμένεται σύντομα να έχουμε ένα βιώσιμο δίκτυο υδατοδρομίων, που θα δώσει μια νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας. Η Πάτμος θα αναπτύξει μια νέα συγκοινωνιακή δραστηριότητα με δυνατότητα σύνδεσης σε νέους προορισμούς έτσι ώστε να δοθεί ώθηση στο τουριστικό προϊόν του νησιού αλλά και να στους κατοίκους ένα εναλλακτικό μέσο μεταφοράς για άμεση πρόσβαση στα αστικά κέντρα, διαμορφώνοντας έτσι ένα αναπτυξιακό, τουριστικό και κοινωνικό περιβάλλον. »
Η Hellenic Seaplanes S.A./ Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων σε παράλια και νησιά όπου σύντομα θα έχουν διασύνδεση προς όλη την Ελλάδα. Παράλληλα πολλοί Δήμοι και Λιμενικά Ταμεία έχουν προκηρύξει τις διαδικασίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος και διαγωνισμούς για τα υδατοδρόμια τους και άλλοι προχωράνε με πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για την παραχωρήσεις στα λιμάνια τους.
Στο πιο κάτω σύνδεσμο/link μπορείτε να παρακολουθήσετε την μέχρι τώρα πορεία μας στην Ελλάδα και τον συνολικό σχεδιασμό ανάπτυξης της αγοράς υδροπλάνων.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *