ροή ειδήσεων

Διαστημικό σινεμά στη Ρόδο! Ζεις ό,τι βλέπεις!



Οι θεατές φορούν τα 3D γυαλιά τους, δένουν τις ζώνες ασφαλείας τους και ξεκινούν....
ένα συγκλονιστικό ταξίδι στον χρόνο. Επικές μάχες, καταστροφικοί σεισμοί και τα στοιχειά της φύσης ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια τους με τη βοήθεια της πιο σύγχρονης διαδραστικής τεχνολογίας. Ολα αυτά συμβαίνουν στο εννέα διαστάσεων κέντρο ψυχαγωγίας Throne of Helios, που άνοιξε τις πύλες του στη Ρόδο και, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία.

Ο Θρόνος του Ηλιου φιλοδοξεί να παντρέψει την ιστορική παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία, την ψυχαγωγία και τη μάθηση. Στεγάζεται στο κέντρο της Ρόδου, στο κτίριο του παλιού κινηματογράφου St. George, και περιλαμβάνει ένα ιστορικό εκθετήριο και μία υπερσύγχρονη αίθουσα προβολών. Βασικός ρόλος του πρώτου χώρου είναι να πληροφορήσει τον επισκέπτη για την ιστορία της Ρόδου. Εκεί μπορεί να δει εκθέματα για ιστορικά πρόσωπα και να παρακολουθήσει προβολές ντοκιμαντέρ, μυθολογικών και ιστορικών γεγονότων, από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι και τον 20ό αιώνα.

Σε άλλη εποχή

Επειτα από αυτή την «προετοιμασία», ακολουθεί το κυρίως «μενού» στην interactive κινηματογραφική αίθουσα. Με τη ζώνη ασφαλείας δεμένη και τα ειδικά 3D γυαλιά στα μάτια, ο θεατής μεταφέρεται σε ένα σχεδόν ρεαλιστικό περιβάλλον μιας άλλης εποχής, ακολουθώντας το άρμα του μυθικού θεού Ηλιου. Αρχαίοι θεοί, το άγαλμα του Κολοσσού της Ρόδου, ιππότες, Οθωμανοί κατακτητές, σεισμοί, μάχες, καταστροφές, αρχαίες πόλεις και επιβλητικά κάστρα εμφανίζονται μπροστά του. Κι όλα αυτά δεν τα βλέπει απλώς, αλλά τα βιώνει με όλες τους τις αισθήσεις.

Τρισδιάστατη εικόνα, πολυκάναλος ήχος, κίνηση, βροχή, χιόνι, άνεμος, φωτιές, ακόμη και μυρωδιές είναι τα «συστατικά» του πολυδιάστατου συστήματος ψυχαγωγίας. Τα 49 καθίσματα της κινηματογραφικής αίθουσας στηρίζονται σε υδραυλικές βάσεις και με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή παρέχουν μια ρεαλιστική εμπειρία κίνησης και περιήγησης στον χώρο και τον χρόνο. Για παράδειγμα, ο θεατής αισθάνεται το τράνταγμα του σεισμού καθώς γκρεμίζεται ο Κολοσσός. Αλλα μηχανήματα συμπληρώνουν την εμπειρία, με αποτέλεσμα ο θεατής να νιώθει τον δυνατό άνεμο ή να οσμίζεται τις μυρωδιές από τα δέντρα και τα λουλούδια της Ρόδου.

Ο Θρόνος του Ηλιου δεν απευθύνεται μόνο σε Ελληνες, αλλά και σε τουρίστες. Για τον λόγο αυτό στο ιστορικό εκθετήριο η περιγραφή των εκθεμάτων γίνεται σε έξι γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά και ρωσικά), ενώ η προβολή της ταινίας γίνεται σε τρεις διαφορετικές γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά και ρωσικά). Την ελληνική αφήγηση κάνει ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Μοναδική σε ολόκληρη την Ευρώπη η hi-tech κινηματογραφική αίθουσα

«Είναι μια μεγάλη επένδυση για την εποχή και για τη Ρόδο» δηλώνει ο Στέργιος Στεργενάκης, μέτοχος του Throne of Helios. Οπως αναφέρει, το όλο εγχείρημα χρειάστηκε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί και βασικός σκοπός είναι «να δείξουμε μια ολοκληρωμένη άποψη για το νησί στον επισκέπτη, όχι μόνο στον ξένο αλλά και στον Ελληνα».

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, για το Throne of Helios εργάστηκαν αρχιτέκτονες, μηχανικοί, διακοσμητές, γλύπτες, ιστορικοί σύμβουλοι, καθώς κι Ελληνες και Ευρωπαίοι τεχνικοί, ειδικευμένοι στον κινηματογράφο και τις νέες διαδραστικές τεχνολογίες, που «δημιούργησαν έναν ξεχωριστό χώρο και μια εξίσου ξεχωριστή παραγωγή, η οποία έρχεται να εμπλουτίσει την ταξιδιωτική εμπειρία του επισκέπτη και να συμβάλει στην αναβάθμιση της Ρόδου ως τουριστικού προορισμού». Οπως υποστηρίζουν μάλιστα, αυτή η hi-tech κινηματογραφική αίθουσα είναι μοναδική όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η ταινία δεν έχει καμία σχέση με το Χόλιγουντ

Η πρώτη παραγωγή που παίζεται στον Θρόνο του Ηλιου έχει το ίδιο όνομα με τον χώρο και είναι εμπνευσμένη από τον μυθικό θεό Ηλιο και την ιστορία της Ρόδου, με βάση τους θρύλους, τους μύθους, τις παραδόσεις και τα ιστορικά γεγονότα. «Η ταινία η ίδια, που διαρκεί 20 λεπτά, είναι δική μας παραγωγή, είναι φτιαγμένη από μεγάλο ευρωπαϊκό στούντιο και είναι πραγματικά καλλιτεχνική, δεν έχει σχέση με Χόλιγουντ» λέει ο. κ. Στεργενάκης. «Μαζί με τη νέα τεχνολογία, μπορεί να κάνει το θέαμα πιο κατανοητό και ευχάριστο για τον οποιοδήποτε, από ένα παιδί μέχρι έναν ενήλικα».

Οπως σημειώνει ο ίδιος, η προβολή της εν λόγω παραγωγής θα συνεχιστεί καθ' όλη της διάρκεια της σεζόν, ενώ ήδη έχουν προγραμματιστεί δράσεις με σχολεία, φοιτητές και συλλόγους. Ωστόσο το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με νέες παραγωγές. Για παράδειγμα, στα σκαριά βρίσκεται μια νέα ταινία που θα δίνει βάρος στην εποχή της ιταλοκρατίας στη Ρόδο και στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. «Επίσης, έχουμε κλείσει ήδη ταινίες που είναι καθαρά εκπαιδευτικού χαρακτήρα, αλλά μαζί με τη νέα τεχνολογία που θα το "παντρέψουμε" θα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για τον οποιοδήποτε» λέει ο κ. Στεργενάκης. Οπως αποκαλύπτει, μια από τις νέες ταινίες αφορά τον Δαρβίνο και την Εξέλιξη, ενώ μια άλλη την εποχή των δεινοσαύρων.
Espressonews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *