ροή ειδήσεων

Διακοπές ρεύματος: «Να προστατευτεί ο τουρισμός» ζητούν οι επιχειρηματίες

Με κομμένη την ανάσα περιμένουν τις εξελίξεις για τις διακοπές ρεύματος....

​Όσο η κυβέρνηση και οι απεργοί της βρίσκονται σε θέση "μάχης", οι επιχειρηματίες περιμένουν με κομμένη ανάσα τις εξελίξεις.

Χιλιάδες είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που κινδυνεύουν να δουν το όνειρο του... αριθμού ρεκόρ επισκεπτών στα νησιά μας, να μετατρέπεται σε... εφιάλτη!

«Τα περισσότερα ξενοδοχεία , όχι όλα βέβαια, αλλά τα μικρά κτλ, δεν έχουν γεννήτριες. Το πρόβλημα θα μεταφερθεί και εκτός ξενοδοχείων, στα μαγαζιά , στα εστιατόρια, που είναι εκτός ξενοδοχείων, στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, αν υπάρξει εκεί διακοπή» δήλωσε ο αντιπρόεδρος ξενοδόχων της Ρόδου, κ. Άρης Σουλούνιας.

«Είναι ποτέ δυνατόν να γίνουν αυτά τα πράγματα; Αυτή τη στιγμή, εν μέσω τουριστικής σεζόν, που περιμένει ο μικροεπιχειρηματίας , ο εστιάτορας, ο μπάρμαν , ο μικροξενοδόχος να βγάλει και να καλύψει τα έξοδά του;» είπε ο πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας.

Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς η Κρήτη, τόσο για τους ξένους , όσο και για τους Έλληνες τουρίστες, και χθες μπήκε στη... λίστα της ΔΕΗ για πιθανές μονόωρες διακοπές ρεύματος! Ευτυχώς, όμως, οι τουριστικές περιοχές –τουλάχιστον- δεν βυθίστηκαν στο σκοτάδι.

«Αυτή τη στιγμή τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι κοντά στο 100% πληρότητα και οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια θα δημιουργήσει αρνητικά προηγούμενα και αρνητικές εικόνες, οι οποίες δεν είναι ό,τι καλύτερο αυτή τη στιγμή για τη χώρα μας» δήλωσε ο κ. Μανώλης Τσακαλάκης, πρόεδρος Ένωσης ξενοδόχων Κρήτης.

Στα καλύτερά της... τουριστικά, αυτή την περίοδο και η Αθήνα, αφού φέτος θεωρείται... τοπ επιλογή, αλλά ο κίνδυνος... παραμονεύει. Αυτοί που, σίγουρα πάντως ... αργοπεθαίνουν είναι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, αφού, όπως λένε, περιμένουν τους τουρίστες για να δουν λίγο... φως στο τζίρο τους!

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *