ροή ειδήσεων

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε χωρίς ρούχα το καλοκαίρι;

Με τις θερμοκρασίες στα ύψη πρωί, μεσημέρι και βράδυ, ο ύπνος το καλοκαίρι είναι δύσκολη υπόθεση...

Αποφεύγετε το κλιματιστικό και τον ανεμιστήρα για να κάνετε οικονομία, οπότε η μόνη λύση που σας μένει για να καταφέρετε να κοιμηθείτε γαλήνια είναι να απαλλαγείτε από τις πιτζάμες.

Η λογική υποδεικνύει ότι όσο λιγότερα ρούχα φοράμε, τόσο λιγότερο θα ζεσταθούμε. Θα πρέπει όμως να αντισταθείτε στον πειρασμό να κοιμηθείτε γυμνοί τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού... Δείτε γιατί!

Το ύφασμα της πιτζάμας απομακρύνει τον ιδρώτα από την επιφάνεια της επιδερμίδας κι έτσι η θερμοκρασία του σώματος παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα. Το ύφασμα τις πιτζάμας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι συνθετικό.

Καλό είναι να κοιμόμαστε στο πλάι και όχι μπρούμυτα ή ανάσκελα, έτσι ώστε να είναι μεγαλύτερη επιφάνεια του σώματος εκτεθειμένη.

Δείτε ποιες ακόμη τακτικές προτείνουν οι ειδικοί για να κοιμηθούμε πιο άνετα τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

- Για να κοιμηθούμε πιο εύκολα, η θερμοκρασία του σώματος πρέπει να είναι κατά μισό βαθμό Κελσίου χαμηλότερη απ' ότι τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.

Έτσι, ένα δροσερό ντους είναι ό,τι καλύτερο πριν ξαπλώσουμε στο κρεβάτι. Το νερό δεν πρέπει βέβαια να είναι πολύ παγωμένο – το κρύο ντους επιβάλλεται όταν θέλουμε να αναζωογονηθούμε και όχι όταν πρόκειται να κοιμηθούμε.

- Για να απολαύσετε ένα κύμα δροσιάς αμέσως μόλις ξαπλώσετε, δοκιμάστε να βάλετε τα σεντόνια σας στο ψυγείο! Διπλώστε το σεντόνι, τοποθετήστε το σε μια σακούλα και αφήστε το στο ψυγείο μία με δύο ώρες πριν ξαπλώσετε. Η επίδραση είναι βέβαια προσωρινή, καθώς το σώμα θα επαναφέρει γρήγορα το σεντόνι σε θερμοκρασία δωματίου.

- Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, προσπαθήστε να κρατήσετε τα πόδια σας ζεστά. Αποφύγετε δηλαδή να τα αφήνετε εκτεθειμένα εάν σκεπάζεστε με σεντόνι και να χτυπά ο κρύος αέρας του κλιματιστικού ή του ανεμιστήρα απευθείας τα πόδια. Η χαμηλή θερμοκρασία στα άκρα διαταράσσει τον ύπνο.

- Αποφύγετε επίσης να φάτε αργά το βράδυ. Οι θερμίδες ισοδυναμούν με ενέργεια, άρα και με παραγωγή θερμότητας. Ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες, το τελευταίο γεύμα πρέπει να είναι ελαφρύ και να καταναλώνεται νωρίς, ώστε να προλάβουμε να χωνέψουμε.

- Συνιστάται επίσης να αποφεύγουμε το πολύ αλκοόλ, καθώς επιβραδύνει τα αντανακλαστικά του οργανισμού, όπως η λειτουργία αποκατάστασης της φυσιολογικής θερμοκρασίας του σώματος. Παράλληλα, το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό κι έτσι μπορεί να ξυπνήσετε μέσα στη νύχτα αναζητώντας ένα δροσερό ποτήρι νερό.

- Αν η ζέστη σας δημιουργεί στρες, δοκιμάστε να μυρίσετε λίγη λεβάντα. Το έλαιο λεβάντας χρησιμοποιείται ευρύτατα στην αρωματοθεραπεία, καθώς μας βοηθά να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε πιο εύκολα.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *