ροή ειδήσεων

Ευρωβουλευτές και συνδικαλιστές από Χ. Αυγή, έως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, AΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ διορίζει ο ένας τα παιδιά του άλλου!





Εκτός από τον μισθό των 15.000 ευρώ , κάθε ευρωβουλευτής...
μοιράζεται άλλα 21.000 ευρώ τον μήνα με συζύγους, φίλους και συγγενείς!

Ευκαιρία να διορίσουν παιδιά, συγγενείς,
ημέτερους και κομματικούς φίλους βρήκαν Έλληνες ευρωβουλευτές που εξελέγησαν από τις εκλογές της 25ης Μαΐου. Πρώτοι μάλιστα, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, σέρνουν το χορό οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής , δύο εκ των οποίων διόρισαν τις κόρες τους, ενώ αποκατέστησαν και κομματικά στελέχη στα γραφεία τους.
Ο μοναδικός ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, είχε φροντίσει από καιρό να αποκαταστήσει το γιο του στο γραφείο της ομάδας στην οποία εντάχθηκε όταν εκλέχτηκε , ενώ δύο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν στις Βρυξέλλες με το έτερον ήμισυ σε άτυπο επιτελικό ρόλο , αν και ακόμη δεν υπάρχει κανένας επίσημος διορισμός. Ως απάντηση για τις επιλογές τους, ορισμένοι ευρωβουλευτές επικαλούνται την ανάγκη τους να έχουν δίπλα τους ένα άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνη τους.

Χρυσή Αυγή: Η οικογένεια πάνω από όλα

Απίθανα κι όμως αληθινά πράγματα γίνονται στην Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Επειδή δεν μπορούσε ο κάθε πατέρας να προσλάβει την κόρη του, εφάρμοσαν την εξής… επιτήδεια πατέντα.: ο κ. Γιώργος Επιτήδειος προσέλαβε την κόρη του κ. Λευτέρη Συναδινού, Θεοδότα.
Όμως για να μην γίνει εντελώς προκλητικό το πράγμα συμφώνησαν και την κόρη του κ. Επιτήδειου, Μάρθα, δεν προσέλαβε ο κ. Συναδινός, αλλά ο τρίτος εκ των ευρωβουλευτών του κόμματος κ. Λάμπρος Φουντούλης. Στους διαδρόμους των Βρυξελλών ψάχνουν όλοι να ανακαλύψουν ποιον συγγενή, φίλο ή συνεργάτη του κ. Φουντούλη προσέλαβε ο κ. Συναδινός ώστε να είναι ολοκληρωμένη και ισορροπημένη η απίστευτη σχέση που σκαρφίστηκαν οι απίθανοι τύποι που πλασάρονται ως πολέμιοι της φαυλοκρατίας.
Πάντως για να μην μείνει παραπονεμένο το κόμμα και να μην αρχίσουν οι εσωκομματικές γκρίνιες προσέλαβαν και δύο στελέχη που ήταν υποψήφιοι ευρωβουλευτές : ο κ. Επιτήδειος τον Κωνσταντίνο Μποβιάτσο και ο κ. Φουντούλης τον κ. Αλέξανδρο Λύρη.

Χωρίς θεσμικό ρόλο οι Συριζαίοι σύζυγοι

Δεν διορίστηκαν και μάλλον δεν θα διοριστούν- ίσως να μην ήταν και αυτός ο σκοπός τους από την αρχή. Ωστόσο η παρουσία συζύγων δύο ευρωβουλετών του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες έχει συζητηθεί έντονα. Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει η έντονη παρουσία του συζύγου της κυρίας Σοφίας Σακοράφα, κ. Κωσνσταντίνου Μπιτσάνη. Στις Βρυξέλλες έκανε την εμφάνισή της και είχε αρχικά συντονιστικό ρόλο και η σύζυγός του κ. Κώστα Χρυσόγονου κυρία Ελένη Μυλωνά.
Στην Αθήνα
Επιτακτικό ρόλο στο γραφείο της έχει δώσει η ευρωβουλευτής της Ελιάς κυρία Εύα Καϊλή στην αδελφή της Μανταλένα την οποία έχει δίπλα της σε όλη τη διάρκεια της δεκάχρονης πολιτικής της καριέρας.

Μαρία Σπυράκη: Επιλογή συνεργατών βάσει προσόντων

Από την πλευρά της η κυρία Μαρία Σπυράκη της ΝΔ δεν κατέφυγε σε οποιονδήποτε από το συγγενικό της κύκλο και προτίμησε να προσλάβει στο γραφείο της δύο νεαρά στελέχη , γιους παλιούς κομματικών στελεχών. Τον κ. Γιώργο Μολυβιάτη, γιο του πρώην υπουργού Εξωτερικών και τον κ. Μάκη Ζαγορίτη, γιο του παλιού γραμματέα της ΝΔ.

«Οικογενειακό» παιχνίδι με 21.000 ευρώ το μήνα

Με τους συνεργάτες των ευρωβουλευτών γίνεται ένα ενδιαφέρον οικονομικό παιχνίδι. Κάθε μέλος του Ευρωκοινοβουλίου έχει τη δυαντότητα να προσλάβει συνεργάτες , αλλά με συνολικό προπυπολογισμό21.000 ευρώ το μήνα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με βάση τις αμοιβές που προσβέπονται για τους συνεργάτες στις Βρυξέλλες, μπορεί να προσλάβει όσους συνεργάτες επιλέξει.
Υπάρχουν 19 βαθμίδες συμβούλων, με την πρώτη και χαμηλότερη να προβλέπει αμοιβή 1.694,21 ευρώ (μεικτά 2.139,13) και την 19η και υψηλότερη να φτάνει τα 7.802,33 ευρώ (μεικτά 9.466,82). Για τους συνεργάτες στην Αθήνα ισχύουν όσα προβλέπει η ελληνική νομοθεσία.. Οι ευρωβουλευτές μπορούν ακόμη να προσλάβουν εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες οργάνωσης και λειτουργίας γραφείων. Όλα αυτά τα έξοδα όμως δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις 21.000 ευρώ.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/7/14 22:39

    Ελλαδιστάν το μεγαλείο σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/7/14 17:50

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
    ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΕΞΑΛΟΥ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *