ροή ειδήσεων

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΗΛΙΑΣ" ΠΟΥ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΘΕΣ ?

Το όνομα Ηλίας αποτελεί ελληνική μεταφορά του αντίστοιχου εβραϊκού ονόματος Ελιγιαχού , το οποίο σημαίνει...

«Ο Θεός μου είναι ο Ιεχωβά» ή «Ο Ιεχωβά Είναι Θεός».

Ο Ηλίας ο Θεσβίτης ήταν ένας Ισραηλίτης...
προφήτης του Θεού. Ήταν γιος του Σωβάκ και καταγόταν από ένα χωριό της ευρύτερης περιοχής της Γαλαάδ που πιθανόν ονομαζόταν Θέσβη. Κατοικούσε στη γη Γαλαάδ και έδρασε στα χρόνια του βασιλιά Αχαάβ, κατά τον 9ο-10ο αιώνα π.Χ.. Το όνομα Ηλίας αποτελεί ελληνική μεταφορά του αντίστοιχου εβραϊκού ονόματος Ελιγιαχού (אליהו), το οποίο σημαίνει «Ο Θεός μου είναι ο Ιεχωβά» ή «Ο Ιεχωβά Είναι Θεός». Αναφορές στον Ηλία περιέχονται και στο Κοράνιο. (6:85· 37:123-.......!!!!!


Αυτός ο ψευδοπροφήτης ταχυδακτυλουργός είχε δολοφονήσει εκατοντάδες ιερείς του Βάαλ,αυτό που τον έκανε να ξεχωρίσει ήταν η δήθεν ανύψωσή του στους ουρανούς. Αν πάρουμε την διήγησιν της βίβλου και την διήγησιν του Απολλόδωρου για τον Ηρακλή, θα διαπιστώσουμε ότι πρόκειται για αντιγραφή ακόμα μια σύμπτωση.
Θα παραθέσω επιλεκτικά τα αποσπάσματα του Απολλόδωρου <<Ενω δε εκαιε η φωτια λεγεται οτι εν συννεφιν εσταθη κατωθεν του με βροντην και τον ανυψωσεν εις τον ουρανον,οπου ετυχεν αθανασιας>>.(βλ.ο.π.Β.160)
Επτά στίχους παρακάτω <<Μετασταντος δε Ηρακλεους εις θεους οι παιδες αυτου φυγοντες Ευρυσθεα προς Κηυκα παρεγενοντο>> Δηλαδή ο Ηρακλής δεν πέθανε αλλά εν ζωή μετέβη εις τους θεούς.
Ο προφήτης Ηλίας διωργάνωσε ένα είδος διαγωνισμού με 450 ιερείς του Βάαλ, για το ποιανού ο Θεός θα ανάψει θαυματουργά -χωρίς την επέμβαση κανενός- τη φωτιά μιας θυσίας (νίκησε ο προφήτης Ηλίας και μετά μαζί με τους Ισραηλίτες έσφαξαν όλους τους ιερείς του Βάαλ). Βασιλειών Γ΄, ιη΄ 22-40: "Επορεύθη και είπεν Ηλιού προς τον λαόν· εγώ υπολέλειμμαι προφήτης του Κυρίου μονώτατος, και οι προφήται του Βααλ τετρακόσιοι και πεντήκοντα άνδρες, και οι προφήται του άλσους τετρακόσιοι, δότωσαν ημίν δύο βόας, και εκλεξάσθωσαν εαυτοίς τον ένα και μελισάτωσαν και επιθέτωσαν επί των ξύλων και πυρ μη επιθέτωσαν, και εγώ ποιήσω τον βουν τον άλλον, και πυρ ου μη επιθώ. Και βοάτε εν ονόματι θεών υμών, και εγώ επικαλέσομαι εν τω ονόματι Κυρίου του Θεού μου, και έσται ο θεός ος εάν επακούση εν πυρί, ούτος Θεός. και απεκρίθησαν πας ο λαός και είπον· καλόν το ρήμα, ο ελάλησας. Και είπεν Ηλιοz τοις προφήταις της αισχύνης· εκλέξασθε εαυτοίς τον μόσχον τον ένα και ποιήσατε πρώτοι, ότι πολλοί υμείς, και επικαλέσασθε εν ονόματι θεού υμών και πυρ μη επιθήτε. Και έλαβον τον μόσχον και εποίησαν και επεκαλούντο εν ονόματι του Βααλ εκ πρωΐθεν έως μεσημβρίας... Και ελάλησεν Ηλιοz ο Θεσβίτης προς τους προφήτας των προσοχθισμάτων λέγων· μετάστητε από του νυν, και εγώ ποιήσω το ολοκαύτωμά μου και μετέστησαν, και απήλθον... Και ανεβόησεν Ηλιού εις τον ουρανόν και είπε· Κυριε ο Θεός Αβραάμ και Ισαάκ και Ισραήλ, επάκουσόν μου, Κυριε, επάκουσόν μου σήμερον εν πυρί, και γνώτωσαν πας ο λαός ούτος ότι συ ει Κυριος ο Θεός Ισραήλ και εγώ δούλός σου και δια σε πεποίηκα τα έργα ταύτα... Και έπεσε πυρ παρά Κυρίου εκ του ουρανού και κατέφαγε τα ολοκαυτώματα και τας σχίδακας και το ύδωρ το εν τη θαλάσση, και τους λίθους και τον χουν εξέλειξε το πυρ. Και έπεσε πας ο λαός επί πρόσωπον αυτών και είπον· αληθώς Κυριος ο Θεός, αυτός ο Θεός. Και είπεν Ηλιού προς τον λαόν· συλλάβετε τους προφήτας του Βααλ, μηδείς σωθήτω εξ αυτών· και συνέλαβον αυτούς, και κατάγει αυτούς Ηλιος εις τον χειμάρρουν Κισσών και έσφαξεν αυτούς εκεί".

ΠΗΓΗ



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/7/14 21:53

    Γιατί ο Αβραάμ πάει πίσω μήπως? Αυτός παρουσίαζε την γυναίκα του σαν αδελφή του και αφού την πάντρεβε με πλούσιους για να εισπράξει δώρα (χρυσό, σκλάβες, ζώα κτλ) παρουσίαζε μια αρρώστια (!!!) στο σπίτι του γαμπρού και τους έδιωχναν. Αυτό επαναλήφθηκε 3 φορές τουλάχιστον και με τον Φαραό της Αιγύπτου μάλιστα σαν θύμα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *