ροή ειδήσεων

Τσαμπίκα Ιατρίδη: «Τα ευχολόγια και τα μηνύματα για τη θερινή περίοδο του Υπουργού Ναυτιλίας δεν αρκούν. Στελεχώστε άμεσα με προσωπικό το Λιμενικό Σώμα στα Δωδεκάνησα».

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου σχετικά με την υποστελέχωση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στα Δωδεκάνησα κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη...

Στην ερώτηση της, η βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι τα ευχολόγια του αρμόδιου Υπουργού και τα μηνύματα του προς τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για τη θερινή περίοδο δεν αρκούν, όταν με την πολιτική της η συγκυβέρνηση έχει αφήσει το Σώμα χωρίς το απαραίτητο προσωπικό.


Η Μίκα Ιατρίδη τονίζει ακόμα ότι το Υπουργείο θα πρέπει να σταματήσει να απαντά στις ερωτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης και των κυβερνητικών βουλευτών με επικολλημένα κείμενα.


Αντίθετα, θα πρέπει ο αρμόδιος Υπουργός να ενημερώσει, υπεύθυνα, το Δωδεκανησιακό λαό για τον ακριβή σχεδιασμό της κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων του Λιμενικού Σώματος, μια και τα κενά αυτά κυμαίνονται από 35% έως και 50%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν και το 75% επί του συνόλου των οργανικών θέσεων.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου


Θέμα: «Χωρίς το απαραίτητο προσωπικό το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή στα Δωδεκάνησα».

Τον τελευταίο καιρό ο αρμόδιος Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κάνει περιοδείες στα Δωδεκάνησα, προκειμένου να αντιληφθεί και ο ίδιος τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ./ΕΛ.ΑΚΤ.), για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα τους.

Περαιτέρω, στο μήνυμα του προς τα στελέχη του Λ.Σ./ΕΛ.ΑΚΤ. για τη θερινή περίοδο, ο αρμόδιος Υπουργός περιορίζεται σε ευχολόγια, παραδέχεται και ο ίδιος ότι τα στελέχη είναι οι «πρεσβευτές» της χώρας στα λιμάνια και τη θάλασσα και επικαλείται το φιλότιμο τους, γνωρίζοντας ο ίδιος ότι με την πολιτική του Υπουργείου έχει αφήσει το Σώμα χωρίς το απαραίτητο προσωπικό και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό και μέσα.

Η πολιτική αυτή αποτυπώνεται και στις απαντήσεις που δίνει σε ερωτήσεις όχι μόνο βουλευτών της αντιπολίτευσης, αλλά και σε αυτές των κυβερνητικών βουλευτών. Απλές εκθέσεις ιδεών με επικολλημένα κομμάτια, αυτολεξεί, από απάντηση σε απάντηση.

Επειδή είναι γνωστό ότι από τις 10250 οργανικές θέσεις του Λ.Σ./ΕΛ.ΑΚΤ, έχουν πληρωθεί οι 7315 (στοιχεία Δεκεμβρίου 2013). Επειδή στα Δωδεκάνησα τα κενά ανέρχονται από 35% έως και 50% επί της οργανικής δύναμης, ενώ σε μικρότερα νησιά το ποσοστό αυτό αγγίζει το 75%. Επειδή τα κίνητρα που πρόσφατα ανακοίνωσε ο κ. Υπουργός για τη μετακίνηση λιμενικών προς τα ακριτικά νησιά δεν δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα. Επειδή, ακόμα και τα δέκα σκάφη που παρέλαβε από τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, πρέπει να έχουν πλήρη επάνδρωση, ώστε η επιχειρησιακή τους ετοιμότητα να είναι στο μέγιστο βαθμό.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Θα μπορέσει να ενημερώσει το Δωδεκανησιακό λαό για το ποιος ακριβώς είναι ο σχεδιασμός για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του Λ.Σ./ΕΛ.ΑΚΤ στα Δωδεκάνησα, ειδικά στα μικρότερα νησιά, όπως, για παράδειγμα, η Τήλος, όπου το πρόβλημα είναι οξύτερο;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *