ροή ειδήσεων

Το κινητό ξέρει… πώς τα μικρόβια στο πεπτικό μας σύστημα επηρεάζουν την υγεία μας

Για όποιον έχει αναρωτηθεί ποτέ αν τα μικρόβια που....
ζουν μέσα στο πεπτικό μας σύστημα έχουν την δική τους, παράλληλη ζωή, μαζί με τους «ανθρώπους-ξενιστές» τους, η απάντηση είναι ναι – και το γνωρίζουμε αυτό, λόγω των smartphones!

Δύο συμμετέχοντες σε μια νέα έρευνα χρησιμοποίησαν εφαρμογές σε smartphone κάθε μέρα για ένα χρόνο, προκειμένου να καταγράψουν σχολαστικά την διατροφή, την άσκηση, τις κινήσεις του εντέρου, και τη γενικότερη διάθεσή τους.

Υπέβαλαν επίσης δείγματα σάλιου και κοπράνων σε τακτική βάση για να επιτρέψουν την ανάλυση του τρόπου με τον οποίο τα μικρόβια στο εντερικό σύστημα ενός ατόμου, επηρεάζονται ή/και διαφοροποιούνται ανάλογα με την καθημερινότητα και τΙς συνήθειες του ατόμου.

Τα δεδομένα από την καθημερινή καταγραφή της ζωής τους και από τη γενετική ανάλυση των βακτηρίων στα δείγματα που έδωσαν και αναλύθηκαν λεπτομερώς, έδειξε τι είχε την μεγαλύτερη επίδραση στην ποικιλία και ποιότητα των μικροβίων του πεπτικού συστήματος.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες είχαν ο καθένας μια συγκεκριμένη σύνθεση μικροβίων, που δεν επηρεάστηκε από τα επίπεδα του ύπνου, την άσκηση και τη διάθεση που είχαν κάθε μέρα.

Αυτό που είχε την μεγαλύτερη και πιο σημαντική επίδραση ήταν δύο ξεχωριστά γεγονότα της ζωής καθενός: ο ένας ταξίδεψε στο εξωτερικό, ενώ ο άλλος είχε μια τροφική δηλητηρίαση που προκάλεσε μείωση στην ποικιλία και τον αριθμό των μικροβίων του πεπτικού του συστήματος.

Οι επιδράσεις της διατροφής σε συγκεκριμένες ομάδες βακτηρίων αποδείχτηκε ότι είναι πολύ παροδικές και εκδηλώνονται σε μία μόνο ημέρα, ανάλογα με τις τροφές που καταναλώνει το άτομο καθημερινά.

Ο καθηγητής Lawrence David από το πανεπιστήμιο του Duke στις ΗΠΑ, το οποίο και έκανε την μικρή αυτή έρευνα, υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματά της ανοίγουν νέους δρόμους στην μελέτη της μικροβιακής οικολογίας στο πεπτικό σύστημα του ανθρώπου, καθώς και στην αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών που ξεκινούν από το έντερο του ανθρώπου.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *