Πριν από καιρό σας είχαμε πει τι να τρώτε για να
μην παίρνετε θερμίδες, όταν έχετε καταναλώσει πίτσα ή σουβλάκια...
Σήμερα σας παρουσιάζουμε μία άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Erciyes στην Τουρκία, σύμφωνα με την οποία μία μικρή προσθήκη στο παγωτό σας όχι μόνο θα το κάνει υγιεινό, αλλά θα σας προστατέψει από τα επιπλέον κιλά.
Ποιο είναι το super συστατικό
Πρόκειται για το ρόδι. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η φλούδα του είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ενώ οι σπόροι του περιέχουν ένα λιπαρό οξύ που συνδέεται με την καύση του λίπους.
Παράλληλα, σύμφωνα με προγενέστερη έρευνα αποδεικνύεται ότι έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ βελτιώνει και την αντίδραση του οργανισμού στην ινσουλίνη, μειώνοντας έσι την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη.
Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές προσέθεσαν φλούδα ροδιού και το λάδι από τους σπόρους του, στο κανονικό παγωτό σε πολύ χαμηλά επίπεδα - λιγότερο από το 1% του συνολικού βάρους του.
Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, αυτό ήταν αρκετό για να βελτιώσει σημαντικά την περιεκτικότητα του παγωτού σε αντιοξειδωτικές ουσίες και να επιταχύνει την καύση του λίπους, χωρίς όμως να επηρεαστεί η γεύση και η υφή του.
Παράπονα Ρόδου
μην παίρνετε θερμίδες, όταν έχετε καταναλώσει πίτσα ή σουβλάκια...
Σήμερα σας παρουσιάζουμε μία άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Erciyes στην Τουρκία, σύμφωνα με την οποία μία μικρή προσθήκη στο παγωτό σας όχι μόνο θα το κάνει υγιεινό, αλλά θα σας προστατέψει από τα επιπλέον κιλά.
Ποιο είναι το super συστατικό
Πρόκειται για το ρόδι. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η φλούδα του είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ενώ οι σπόροι του περιέχουν ένα λιπαρό οξύ που συνδέεται με την καύση του λίπους.
Παράλληλα, σύμφωνα με προγενέστερη έρευνα αποδεικνύεται ότι έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ βελτιώνει και την αντίδραση του οργανισμού στην ινσουλίνη, μειώνοντας έσι την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη.
Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές προσέθεσαν φλούδα ροδιού και το λάδι από τους σπόρους του, στο κανονικό παγωτό σε πολύ χαμηλά επίπεδα - λιγότερο από το 1% του συνολικού βάρους του.
Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, αυτό ήταν αρκετό για να βελτιώσει σημαντικά την περιεκτικότητα του παγωτού σε αντιοξειδωτικές ουσίες και να επιταχύνει την καύση του λίπους, χωρίς όμως να επηρεαστεί η γεύση και η υφή του.
Παράπονα Ρόδου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.