ροή ειδήσεων

Τα κουνούπια βρήκαν το μπελά τους – Τέλος στον καλοκαιρινό εφιάλτη

Δεν χρειάζεται να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ και να ψωνίζεται «φιδάκια»,...σπρέι και σιτρονέλα προκειμένου να ξεφορτωθείτε τους νούμερο ένα καλοκαιρινούς σας εχθρούς, καθώς υπάρχουν φυσικά προϊόντα και μικρά tips που μπορούν να σας απαλλάξουν από τα κουνούπια για πάντα.

Για να διώξετε τα κουνούπια από το σπίτι σας μπορείτε να φυτέψετε δενδρολίβανο, φασκόμηλο, ευκάλυπτο, βασιλικό, δυόσμο, λεμονόχορτο, λεβάντα, σκόρδο ή γεράνι και να τοποθετήσετε τις γλάστρες σας κοντά στις πόρτες και στα παράθυρα. Όσοι από εσάς δεν το έχετε και πολύ με την κηπουρική μπορείτε να προμηθευτείτε τα αντίστοιχα αιθέρια έλαια και είναι σίγουρο πως τα κουνούπια θα εξαφανιστούν μιας και απεχθάνονται τις συγκεκριμένες μυρωδιές.
Τα κουνούπια έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στα αρώματα που έχουν εκχυλίσματα λουλουδιών και φρούτων οπότε να αποφεύγεται να τα χρησιμοποιείται το καλοκαίρι. Παράλληλα φροντίστε να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β1 η οποία κάνει αντιπαθητικό το σώμα σας στα κουνούπια και δεν σας πλησιάζουν. Οι τροφές πλούσιες σε κάλιο, όπως οι μπανάνες για παράδειγμα, έχει αποδειχθεί πως το γαλακτικό οξύ που παράγεται μετά την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο έλκει τα κουνούπια. Επίσης η κατανάλωση μπύρας αυξάνει τις πιθανότητες να προσελκύσουμε κουνούπια.
Για να μην έχετε πρόβλημα στα μπαλκόνια και τους κήπους σας, τοποθετείστε λαμπτήρες κίτρινου χρώματος καθώς δεν προσελκύουν τα κουνούπια. Στους εσωτερικούς χώρους φροντίστε να έχετε ανοιχτό τον ανεμιστήρα και το κλιματιστικό καθώς όσο μικρότερη είναι η θερμοκρασία του χώρου τόσο μειώνεται η δραστηριότητα των κουνουπιών. Επίσης μπορείτε να τοποθετήσετε στο δωμάτιο ένα πιάτο με κομμένες φέτες λεμονιού προκειμένου να μαζευτούν από πάνω τα κουνούπια και στη συνέχεια να τα απομακρύνεται. Επίσης τα κουνούπια έλκονται από τα σκούρα ρούχα που «δεσμεύουν» τη θερμότητα καθώς και από ρούχα με λουλουδάτα σχέδια ή έντονα χρώματα. Καλό είναι να φοράτε ανάλαφρα ρούχα με μακριά μανίκια τα οποία είναι άνετα και ανοιχτόχρωμα.
Αν κάνετε όλα τα παραπάνω και δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από τον καλοκαιρινό σας εφιάλτη μπορείτε να καταπραΰνετε την αίσθηση της φαγούρας με μία αλοιφή από ίσα μέρη νερό (ή ξίδι) και μαγειρική σόδα και να την εφαρμόσετε τοπικά στο σημείο που θέλετε. Επίσης μία πολύ καλή λύση είναι να τρίψετε επάνω στο σημείο όπου σας τσίμπησαν μία σκελίδα σκόρδο, φύλλα ματζουράνας, να ρίξετε λίγο χυμό λεμονιού ή χυμό αλόης. Τέλος, μπορείτε να απαλλαγείτε από την ενοχλητική φαγούρα εφαρμόζοντας τοπικά βαλσαμόλαδο.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *