ροή ειδήσεων

Καθαρματα Ισραηλινοί!! Βομβάρδισαν τον μοναδικό ηλεκτρικό σταθμό στην Γαζα - στο σκοτάδι ο κόσμος

Ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Λωρίδας της Γάζας σταμάτησε να λειτουργεί μετά τον βομβαρδισμό.... του από τον ισραηλινό στρατό τη νύκτα, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υποδιευθυντής της υπηρεσίας Ενέργειας του
παλαιστινιακού θύλακα.

"Ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Γάζας σταμάτησε να λειτουργεί έπειτα από ισραηλινό βομβαρδισμό της περασμένης νύκτας, ο οποίος έπληξε τον ατμολέβητα και στη συνέχεια τις δεξαμενές καυσίμων, οι οποίες ανεφλέγησαν", δήλωσε στο Πρακτορείο ο Φάτι αλ-Σέιχ Χαλίλ.
Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ αποκαλεί "λυσσασμένο σκύλο" το Ισραήλ, καλεί τον ισλαμικό κόσμο να εξοπλίσει τους Παλαιστίνιους
Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ χαρακτήρισε σήμερα το Ισραήλ "λυσσασμένο σκύλο" που διαπράττει "γενοκτονία" στη Γάζα και κάλεσε τον ισλαμικό κόσμο να "εξοπλίσει" τους Παλαιστίνιους, σε ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας από την ιρανική τηλεόραση.
"Ενας λυσσασμένος σκύλος, ένας άγριος λύκος επιτίθεται κατά αθώων ανθρώπων, αθώων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους. Αυτό που διαπράττουν οι ηγέτες του σιωνιστικού καθεστώτος είναι γενοκτονία, μία ιστορική καταστροφή", δήλωσε ο Αλί Χαμενεΐ με την ευκαιρία του τέλους του ραμαζανιού.
Ο Σλοβένος πρόεδρος, Μπ. Παχόρ ζήτησε άμεση εκεχειρία στη Γάζα
Ο πρόεδρος της Σλοβενίας, Μπορούτ Παχόρ, χαιρέτισε τη δήλωση του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ που καλεί σε άμεση και άνευ όρων ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα και τόνισε ότι οι δύο πλευρές πρέπει να καταλήξουν σε συνολική ειρήνη.
Το τελευταίο ξέσπασμα βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων ήταν μεγάλη απειλή για μία συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης, διαρκούς ειρήνης, ασφάλειας και συνεργασίας, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Σλοβένος πρόεδρος.
Η Σλοβενία στηρίζει τις προσπάθειες βιώσιμης ειρήνης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, στοιχείο που τονίστηκε σε συνομιλίες με εκπροσώπους των δύο πλευρών στο παρελθόν, ανέφερε ο κ. Παχόρ.
Τονίζοντας ότι “κατανοεί το σεβασμό και το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα από τρομοκρατικές ενέργειες” της Χαμάς, ο κ. Παχόρ σημείωσε ότι η ισραηλινή απάντηση πρέπει να είναι σύμμετρη.
Ωστόσο προειδοποίησε ότι η συνεχής χρήση βίας και από τις δύο πλευρές θα αυξήσει τον κίνδυνο οι ειρηνευτικές προσπάθειες να αναβληθούν ή ακόμη και να εγκαταλειφθούν.
Αυτό θα εντείνει την αστάθεια στην περιοχή και θα αποτελέσει ένα ακόμη πλήγμα για τη διεθνή κοινότητα με δεδομένες τις υφιστάμενες κρίσεις σε όλο τον κόσμο, υπογράμμισε.
Ο κ. Παχόρ επανέλαβε την άποψη διάφορων μελών του ΟΗΕ ότι πρέπει να δημιουργηθεί στη Γάζα διεθνής ουδέτερη ζώνη παρόμοια με εκείνη στον Λίβανο και ότι η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να παρέχεται στους Παλαιστινίους σύμφωνα με το ψήφισμα 1860 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *