ροή ειδήσεων

Δυναμικά στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά ο Der Touristik

Ο δεύτερος μεγαλύτερος tour operator της Γερμανίας, Der Touristik, επιχειρεί δυναμική είσοδο στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, ιδρύοντας θυγατρική εταιρεία....
και επεκτείνοντας τη δραστηριότητά του στις ενοικιάσεις ξενοδοχειακών μονάδων στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο τουριστικός κολοσσός με μερίδιο 18% στη γερμανική ταξιδιωτική αγορά προχωρεί στην ίδρυση της ελληνικής εταιρείας Der Touristik Hotels and Investments Greece για την ανάπτυξη των ξενοδοχειακών δραστηριοτήτων της. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι o γερμανικός όμιλος υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία για τη μακροχρόνια ενοικίαση ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στην Ελλάδα, στο οποίο θα αναλάβει παράλληλα και τη διαχείρισή του. Πρόκειται για το ξενοδοχείο «Αστερίας», το οποίο θα λειτουργήσει το έτος 2015 στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο με την ολοκλήρωση επενδυτικού προγράμματος περίπου 20 εκατ. ευρώ. Η μονάδα με δυναμικότητα 450 κλινών που θα βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της ξενοδοχειακής αλυσίδας Lti Ηotels του γερμανικού ομίλου είναι ιδιοκτησίας εταιρείας κυπριακών συμφερόντων.

Στόχος του γερμανικού ομίλου, ο οποίος μέχρι σήμερα είχε συνάψει μόνο συμβάσεις σε βάση δικαιόχρησης (Franchise) με 7 μονάδες στη Ρόδο, στην Κρήτη, στην Κέρκυρα και στη Χαλκιδική είναι να φθάσει του χρόνου τις συνεργασίες του στην Ελλάδα σε 9 και σε βάθος χρόνου σε 15. Ηδη, βολιδοσκοπεί ξενοδοχειακές μονάδες για μίσθωση ή σύναψη σύμβασης δικαιόχρησης σε πρώτη φάση στις περιοχές της Κέρκυρας και της Κρήτης. Eπικεφαλής της εταιρείας, που δημιουργεί στη χώρα μας ο γερμανικός όμιλος, θα αναλάβει ο κ. Φώτης Φακές, ο οποίος μέχρι σήμερα διατηρούσε τη θέση του περιφερειακού διευθυντή Πωλήσεων της Der Touristik Hotels με ευθύνη στην ελληνική και κυπριακή αγορά.

Ο Der Touristik εκτιμά ότι θα διακινήσει κατά τη φετινή σεζόν στη χώρα μας περί τους 150.000 τουρίστες, παρουσιάζοντας αύξηση σε μονοψήφιο ποσοστό σε σχέση με πέρυσι. Τον επόμενο χρόνο με τις νέες συμφωνίες που δρομολογεί, προβλέπει περαιτέρω ενίσχυση του αριθμού των επισκεπτών που θα διακινήσει στην Ελλάδα, υπολογίζοντας ότι η αύξηση θα φθάσει σε διψήφιο ποσοστό.

Σημειώνεται ότι ο Der Touristik διαθέτει τρία ξενοδοχειακά σήματα, το Lti Hotels, το Club Kalimera και το Primasol. Μέσω των τριών σημάτων του έχει παρουσία με περίπου 50 ξενοδοχειακές μονάδες σε Ελλάδα, Ισπανία, Τυνησία, Κύπρο, Αίγυπτο, Βουλγαρία, Πορτογαλία κ.α. Συνολικά, σε ετήσια βάση διακινεί προς τους τουριστικούς προορισμούς περί τα 6 εκατ. επιβάτες.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *