ροή ειδήσεων

Μόλις οκτώ ημέρες οι διακοπές όσων Ελλήνων κάνουν κρατήσεις μέσω Internet



Σε οκτώ μέρες ανέρχεται, κατά μέσο όρο, ο χρόνος των καλοκαιρινών διακοπών...
που θα κάνουν φέτος οι Ελληνες, όπως δείχνουν τα στοιχεία των κρατήσεων που ήδη έχουν γίνει μέσω του Internet, από τις αρχές του χρόνου μέχρι και τις 15 Ιουνίου.

Οι καλοκαιρινές διακοπές των Ελλήνων για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, είναι οι μικρότερες μεταξύ των άλλων Ευρωπαίων, που επιλέγουν το διαδίκτυο για την κράτησή τους σε κάποιο τουριστικό θέρετρο, με ελάχιστο όριο διαμονής τις εφτά ημέρες.

Οι τουρίστες που φέτος θα κάνουν περισσότερες μέρες διακοπές είναι οι Ρώσοι (κατά μέσο όρο 10,76 ημέρες), οι Ολλανδοί (9,61 ημέρες), οι Σλοβένοι (8,9 ημέρες) και οι Ισπανοί (8,6 ημέρες). Αντίθετα, οι Έλληνες, οι Πορτογάλοι και οι Ούγγροι, βρίσκονται στην ίδια κατηγορία, με μέσο όρο διακοπών τις 8,14 ημέρες, ενώ ακολουθούν οι Φιλανδοί με 8,2 ημέρες.

Από τα στοιχεία των ηλεκτρονικών κρατήσεων προκύπτει ακόμα, ότι οι Έλληνες αποφασίζουν να αναζητήσουν κατάλυμα 73 ημέρες πριν ξεκινήσουν τις διακοπές τους, ενώ προχωρούν στο «κλείσιμο» του καταλύματος 69 ημέρες πριν την αναχώρησή τους.

Αντίθετα, οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί αναζητούν κατάλυμα 120 ημέρες πριν την ημέρα έναρξης των διακοπών τους και αποφασίζουν να κλείσουν ξενοδοχείο 100 ημέρες πριν από αυτές.

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι Βρετανοί, που μαζί με τους Γερμανούς και τους Αυστριακούς, αποτελούν τους τουρίστες που οργανώνουν τις διακοπές τους πιο νωρίς από όλους τους άλλους Ευρωπαίους.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τη σύγκριση όλων των online κρατήσεων και στις 47 πλατφόρμες της Τrivago, καθώς και από περισσότερα από 150 διαφορετικά booking sites.

Ειδικότερα, όσον αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης αντιστοιχεί πλέον σε λιγότερο από το 15% του συνολικού τουρισμού (έναντι 30% που ήταν πριν το 2008), επιλέγει καταλύματα που τιμολογιακά ανήκουν στη μέση κατηγορία, με εξαίρεση τους προορισμούς της Μυκόνου και της Σαντορίνης, όπου οι τιμές είναι αυξημένες.

Στους 10 δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς που αναδείχτηκαν μέσω των ηλεκτρονικών κρατήσεων των Ελλήνων, πρώτη είναι η Αθήνα, η οποία ωστόσο αποτελεί την πρώτη στάση των ταξιδιωτών πριν καταλήξουν σε κάποιο νησί, με μέση τιμή διανυκτέρευσης σε δίκλινο δωμάτιο τα 81 ευρώ.

Ακολουθούν, τα Χανιά (76 ευρώ), η Σκιάθος (70 ευρώ), η Μύκονος (242 ευρώ), ο Αδάμαντας της Μήλου (79 ευρώ), τα Φηρά (192 ευρώ), η Ρόδος (101 ευρώ), η Θεσσαλονίκη (73 ευρώ), η Σκόπελος (75 ευρώ) και η Περίσσα (85 ευρώ).

Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνοι που προτιμούν να περάσουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό. Οι Έλληνες που αποφασίζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό επιλέγουν πρώτη τη Ρώμη (115 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο) με ποσοστό προτίμησης 16%, έναντι 6% που προτιμάει την Κωνσταντινούπολη.

Παρόλα αυτά, η Κωνσταντινούπολη, αποτελεί το φθηνότερο προορισμό με μέση τιμή διανυκτέρευσης για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο στα 109 ευρώ (σε στάνταρ δίκλινο).

Κατά σειρά προτίμησης, οι υπόλοιποι οχτώ δημοφιλέστεροι προορισμοί των Ελλήνων στο εξωτερικό είναι η Βαρκελώνη (133 ευρώ), το Λονδίνο (209 ευρώ), το Παρίσι (164 ευρώ), η Φλωρεντία (130 ευρώ), η Πάφος (125 ευρώ), η Βενετία (186 ευρώ), ο Πρωταράς της Κύπρου (179 ευρώ) και το Μιλάνο (138 ευρώ).

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *