ροή ειδήσεων

Kapersky Lab: Αυξήθηκαν οι ηλεκτρονικές επιθέσεις κατά επιχειρήσεων - Ποιοι είναι οι κύριοι «στόχοι»

Oι διαδικτυακές και ηλεκτρονικές επιθέσεις σε επιχειρήσεις, παγκοσμίως, αυξήθηκαν το 2014, σε σχέση με το 2012 και το 2013, όπως δείχνει νέα έρευνα της εταιρείας Kaspersky Lab...

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την έρευνα, το 12% των επιχειρήσεων δηλώνουν ότι έπεσαν θύματα επίθεσης όταν, το 2013, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 9%.

Στη μελέτη συμμετείχαν σχεδόν 4.000 στελέχη του κλάδου της πληροφορικής από 27 χώρες.

Αναλυτικότερα, στην Ευρώπη, το 12% των επιχειρήσεων ανέφερε επιθέσεις στην έρευνα του 2014, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην περσινή έρευνα είχε φτάσει το 7%.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 18% των κυβερνητικών φορέων και των οργανισμών στον τομέα της Άμυνας ανέφερε τουλάχιστον μία επίθεση κατά τους τελευταίους 12 μήνες. Το ποσοστό των επιθέσεων που σημειώθηκαν στους συγκεκριμένους τομείς ήταν το υψηλότερο που κατέγραψε η φετινή έρευνα, τη στιγμή που ο μέσος όρος για το σύνολο των επιχειρηματικών τομέων παγκοσμίως ανήλθε στο 12%.

Εξετάζοντας τα δεδομένα από όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, γίνεται επίσης σαφές ότι οι επιθέσεις δεν περιορίζονται στους κυβερνητικούς φορείς και στην Αμυντική βιομηχανία. Ποσοστά υψηλότερα από τον μέσο όρο καταγράφηκαν στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών, όπου το 17% των επιχειρήσεων ανέφερε επιθέσεις, καθώς και στους τομείς των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και των Μεταφορών & Logistics, όπου οι επιθέσεις που καταγράφηκαν κατά τους τελευταίους 12 μήνες άγγιξαν το 16%.

Τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία προέκυψαν από τη συνεργασία με την εταιρεία B2B International, δημοσιεύτηκαν στην έκθεση «IT Security Risks 2014» της Kaspersky Lab.

Η έκθεση περιγράφει, μεταξύ άλλων, τις κατηγορίες των εσωτερικών και εξωτερικών κινδύνων ασφαλείας που αντιμετωπίζουν συχνότερα οι επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους, τα κόστη που συνδέονται με ένα περιστατικό ψηφιακής ασφαλείας και τα είδη των δεδομένων που χάνονται ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων.

Η διαπίστωση ότι οι επιθέσεις εμφανίζουν αυξανόμενη απήχηση - τόσο σε όρους όγκου, όσο και ως προς τις κατηγορίες των επιχειρήσεων που γίνονται στόχοι - καταγράφεται σε μια χρονική συγκυρία, κατά την οποία σημαντικές στοχευμένες επιθέσεις αποκαλύπτονται με ανησυχητικό ρυθμό.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *