ροή ειδήσεων

Τα sms που «καίνε» τον Κασιδιάρη

Νέες διαστάσεις παίρνει η έρευνα για τη Χρυσή Αυγή και ειδικά για τον ρόλο του Ηλία Κασιδιάρη σε επεισόδια που έγιναν το 2011 σε βάρος μεταναστών....


Οι δικαστικές αρχές έχουν στα χέρια τους μηνύματα από κινητό τηλέφωνο που έχει δεχθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης και τα οποία ερευνώνται. Η υπόθεση αυτά τα επεισόδια και το πογκρόμ σε βάρος μεταναστών μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη από αλλοδαπούς.

«Σας αναφέρουμε τρία μηνύματα που έλαβε ο κ. Κασιδιάρης στις 12/5/2001 και συγκεκριμένα: το πρώτο περί την ώρα 14.11.23 από άλλο τηλέφωνο με περιεχόμενο "...στο νοσοκομείο αριστεροί και ένας ξένος σφαγμένος από Έλληνα στα Πατήσια", στις 14.38.12 "Ηλία να σου πω τελικά τι είπατε στα γραφεία θα πάμε σήμερα κάτω;", ενώ στις 14.48.24 ήρθε η απάντηση Κασιδιάρη, "γ..τους..."» αναγράφεται στη δικογραφία.

Η αναφορά είναι για το μεγάλο πογκρόμ της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία Καντάρη (10/ 05/ 2011), όπου είχαν σημειωθεί πολλές επιθέσεις κατά μεταναστών, ενώ από άγριους ξυλοδραμούς είχε δολοφονηθεί και ο Αλίμ Αμπντούλ Μάναν από το Μπανγκλαντές, στην οδό στρατηγού Καλλάρη στα Πατήσια (η σορός του είχε βρεθεί στις 12 Μαΐου).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος, η συγκεκριμένη δικογραφία, προς το παρόν, είναι για ανθρωποκτονία από αγνώστους, ωστόσο, σε φωτογραφίες που υπάρχουν από εκείνη την ημέρα καταγράφονται καρέ καρέ προφυλακισμένοι ή ελεύθεροι βουλευτές οι οποίοι συμμετείχαν στα επεισόδια με καθοδηγητικό ρόλο. Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο, ως «ηγετικά στελέχη του πογκρόμ» εμφανίζονται οι: Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Ευστάθιος Μπούκουρας και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Οπως αναφέρεται στη δικογραφία, αποσπάσματα της οποίας φιλοξενεί η εφημερίδα, ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε καθοδηγητικό ρόλο, καθώς, κατηύθυνε τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή του πλήθους που κινήθηκε από την οδό Γ΄Σεπτεμβρίου προς την Αθηνάς.

Υπάρχει, μάλιστα, φωτογραφία που απεικονίζει τον προφυλακισμένο βουλευτή να δίνει οδηγίες στο μπλοκ της ΧΑ από όπου βγήκε ομάδα νεαρών και ξυλοκόπησε νεαρό μετανάστη, ενώ άλλος εικονιζόμενος φέρεται να είναι γνωστός και από επεισόδια στο Παλαιό Φάληρο.

Στο στόχαστρο και το περιοδικό του κόμματος

Στο μάτι των ανακριτριών είναι και το περιοδικό του κόμματος, στο οποίο υπάρχουν δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου που προτρέπουν σε επιθετικές δράσεις.

«Το βράδυ του εγκλήματος για τα ξεφτιλισμένα κανάλια των νταβατζήδων το πρόβλημα δεν ήταν η εν ψυχρώ εκτέλεση του Έλληνα αλλά οι αντιδράσεις των ακροδεξιών. Όσο παραμένουμε εκτός Κ(υ)νοβουλίου θα κυριαρχούμε στο καθιερωμένο πεδίο δράσης μας - το πεζοδρόμιο - και θα κάνουμε την Αθήνα άνω-κάτω. Αυτή είναι η αποστολή μας, αυτή είναι η πολιτική μας» αναφέρεται στο περιοδικό.

Το ρεπορτάζ του Βήματος, πάντως, αναφέρει ότι αν και ο Ηλίας Κασιδιάρης άκουσε τον Γιάννη Λαγό να του φωνάζει «κουράγιο», η πλευρά Μιχαλολιάκου δεν φέρεται να τον υποδέχθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Αυτό γιατί, σύμφωνα με την εφημερίδα, στο περιβάλλον του αρχηγού της ΧΑ υπάρχει δυσαρέσκεια για τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, επειδή ο Κασιδιάρης είχε το βίντεο Μπαλτάκου από τον Οκτώβρη του 2013 και το έδωσε στη δημοσιότητα μόνο όταν κλήθηκε ο ίδιος σε απολογία

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *