ροή ειδήσεων

Throne of Helios στη Ρόδο: βιώστε το τράνταγμα του σεισμού καθώς γκρεμίζεται ο Κολοσσός...

Μια φιλόδοξη επένδυση, κόντρα στην κρίση, από την εταιρία «9η Διάσταση – Υπηρεσίες Ψυχαγωγίας ΑΕ», που αποτελείται από Έλληνες εταίρους, από την Αθήνα και τη Ρόδο, έρχεται να δώσει άλλη …
διάσταση στην ψυχαγωγία των ντόπιων και ξένων επισκεπτών στη Ρόδο.

O λόγος για το Throne of Helios. Ένα υπερσύγχρονο κέντρο ψυχαγωγίας που συνδυάζει κινηματογραφική αίθουσα και θεματικό χώρο, ιστορικών εκθεμάτων και προβολών.

Πρόκειται για το μοναδικό στο είδος του σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς ανάλογες αίθουσες μέχρις στιγμής υπάρχουν μόνο σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Μαλαισία και το Iσραήλ αλλά και στο Εμιράτο του Ντουμπάι.

Το Throne of Helios αποτελεί ένα μοναδικό πάντρεμα ιστορικής παράδοσης και υψηλής τεχνολογίας, καθώς για τη στέγαση του επιλέχτηκε το ιστορικό κτίριο του παλιού σινεμά «St. George» (πρώην Le Palais) στην οδό 25η Μαρτίου, που για τους γνωρίζοντες αποτέλεσε τον πρώτο κινηματογράφο στη Ρόδο, που κατασκεύασαν οι Ιταλοί το 1927.

Με απόλυτο σεβασμό στην ιστορικότητα του κτιρίου και πολύ μεράκι, μια ομάδα έμπειρων επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό δούλεψε τους τελευταίους μήνες με εντατικούς ρυθμούς, ώστε η Ρόδος να αποκτήσει κάτι που της έλειπε!

Αρχιτέκτονες, μηχανικοί, διακοσμητές, γλύπτες, ιστορικοί σύμβουλοι, Έλληνες και ευρωπαίοι τεχνικοί, ειδικευμένοι στον κινηματογράφο και τις νέες δια-δραστικές τεχνολογίες, δημιούργησαν έναν ξεχωριστό χώρο και μια εξίσου ξεχωριστή παραγωγή, που έρχεται να εμπλουτίσει την ταξιδιωτική εμπειρία του επισκέπτη και να συμβάλει στην αναβάθμιση της Ρόδου ως τουριστικού προορισμού.

Ο επισκέπτης αφού περιηγηθεί στον προθάλαμο, ο οποίος περιλαμβάνει εκθέματα και αναφορές σε ιστορικά πρόσωπα, στο πλαίσιο μιας χρονικής αλληλουχίας, και παρακολουθήσει προβολές ντοκιμαντέρ για μυθολογικά και ιστορικά γεγονότα, από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι και τον 20ο αιώνα, εισέρχεται στον κύριο χώρο της κινηματογραφικής αίθουσας εννέα διαστάσεων.

3D εικόνα, ήχος, κίνηση, βροχή, χιόνι, άνεμος, φωτιές ακόμη και μυρωδιές, περιέρχονται στην υπηρεσία των αισθήσεων και της ψυχαγωγίας.

Οι δημιουργοί του Throne Of Helios, ετοίμασαν μια εντυπωσιακή παραγωγή ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, εμπνευσμένη καταρχήν από το Θεό Ήλιο (απ’ όπου προέκυψε και το όνομα του κέντρου ψυχαγωγίας) και φυσικά από την ιστορία της Ρόδου, σύμφωνα με θρύλους, μύθους, παραδόσεις αλλά και ιστορικά γεγονότα που αποδίδονται με τρόπο που διεγείρει τη φαντασία και καθηλώνει το θεατή, σε αφήγηση Γρηγόρη Βαλτινού.

Οι σύγχρονοι θρόνοι έχουν την μορφή 49 δερμάτινων καθισμάτων τύπου supercar, που στηρίζονται σε υδραυλικές βάσεις παρέχοντας με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, μια ρεαλιστική εμπειρία κίνησης και περιήγησης στο χώρο και το χρόνο.

Οι θεατές, αφού δέσουν τις ζώνες τους και φορέσουν τα ειδικά 3D γυαλιά, μεταφέρονται σε ένα σχεδόν ρεαλιστικό περιβάλλον μιας άλλης εποχής, ακολουθώντας το Άρμα του Θεού Ήλιου... Αρχαίοι θεοί, το άγαλμα του Κολοσσού, Ιππότες, Οθωμανοί κατακτητές, σεισμοί, μάχες, καταστροφές, αρχαίες πόλεις και επιβλητικά μεσαιωνικά κτίρια, ζωντανεύουν ξανά μπροστά στα μάτια τους με έναν τρόπο που συγκλονίζει.

Η εμπειρία του Τhrone of Helios δεν είναι μόνο η βροχή που αισθάνεσαι, το τράνταγμα του σεισμού καθώς γκρεμίζεται ο Κολοσσός, ο δυνατός άνεμος, τα κανόνια και τα σπαθιά των ιπποτών, τα απειλητικά δόντια των ερπετών της Οφιούσας, οι φλόγες από το άρμα του Θεού Ήλιου που ανάβουν δίπλα σου και οι μυρωδιές από τα δέντρα και τα λουλούδια της Ρόδου. Είναι η έκφραση ικανοποίησης, ενθουσιασμού και χαράς στα πρόσωπα όλων των θεατών καθώς τα φώτα ανάβουν και λύνονται οι ζώνες...
tornosnews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/7/14 11:15

    ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ(TIME ELEVATOR) ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *