ροή ειδήσεων

Εταιρεία χρηματαποστολών «έφαγε» από τράπεζες 215.000 ευρώ

Για υπεξαίρεση σημαντικών ποσών από μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης Μετρητών (ΑΤΜ) τραπεζών κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού τους κατηγορούνται... o ιδιοκτήτης και δύο υπάλληλοι εταιρείας security, οι οποίοι αναμένεται να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί, ο πρώτος κατηγορούμενος ηλικίας 46 ετών, ο δεύτερος 44 ετών και ο τρίτος 31 ετών, «με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ιδιοποιήθηκαν παρανόμως ξένα κινητά πράγματα που περιήλθαν στην κατοχή τους με οιονδήποτε τρόπο και τα οποία τους είχαν εμπιστευθεί λόγω της ιδιότητάς τους ως διαχειριστές ξένης περιουσίας και μεσεγγυούχους, η συνολική δε αξία τους υπερβαίνει το ποσό των 73.000 ευρώ».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρόδου «Δημοκρατική», στην Κω, ο 46χρονος είχε συνάψει με εταιρεία security σύμβαση συνεργασίας, δυνάμει της οποίας ανέλαβε την αποκλειστική αντιπροσώπευση της τελευταίας στην Κω. Εχοντας ως καθήκοντα, μεταξύ άλλων, την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών από πελάτες – τράπεζες, την ασφαλή μεταφορά, φύλαξη και διαχείριση αυτών στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του, καθώς και τον εφοδιασμό και την αποσυμφόρηση μεγάλου αριθμού Α.Τ.Μ. των πελατών φέρεται να ιδιοποιήθηκε με τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενούς του, τα φυλασσόμενα στις εγκαταστάσεις του χρηματικά αποθεματικά.

Ο 44χρονος φέρεται, ενώ ήταν υπάλληλος στην ατομική επιχείρηση security, έχοντας ως καθήκοντα την παραλαβή και μεταφορά των κασετών από τα ΑΤΜ τραπεζών πελατών προς φύλαξη στις ειδικώς διαμορφωμένες εγκαταστάσεις με χρηματοκιβώτια (vaults) της επιχείρησης, στις οποίες είχε μόνον αυτός μαζί με τον αδελφό του και πρώτο κατηγορούμενο, εξουσιοδοτημένη πρόσβαση με κωδικό αριθμό, καθώς και αντιστρόφως από τα χρηματοκιβώτια (vaults) προς τα ΑΤΜ, τον εφοδιασμό κασετών των ΑΤΜ τραπεζών με χρήματα και την καταμέτρηση των αξιών (χρημάτων) που βρίσκονταν στα χρηματοκιβώτια της επιχείρησης αλλά και στις κασέτες των ΑΤΜ, να ιδιοποιήθηκε μέρος των φυλασσόμενων χρημάτων.

Ο 31χρονος, εργαζόμενος ως οδηγός χρηματαποστολών και έχοντας ως περαιτέρω καθήκοντα τη μεταφορά κασετών από τα ΑΤΜ τραπεζών πελατών κατηγορείται ότι συνέδραμε τους δύο πρώτους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτιμάται ότι υπεξαίρεσαν το συνολικό ποσό των 40.350 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, των 94.850 ευρώ από την Eurobank, των 80.150 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς και συνολικώς το ποσό των 215.870 ευρώ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *