ροή ειδήσεων

Δούλεμα, αντί για δουλειές από την κυβέρνηση, με αμοιβές 325€ το μήνα


Προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, η καλύτερα απόκρυψης της ανεργίας... συνολικού ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, 600 εκατομμυρία αναμένεται να εκταμιευθούν από το νέο ΕΣΠΑ εντός του 2014. Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η κυβέρνηση του κατάφερε να εξασφαλίσει την κατ” εξαίρεσιν έγκρισή τους από τώρα.

«Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού αφορούν προγράμματα δήθεν απασχόλησης και κατάρτισης ανέργων με κακοπληρωμένη, πολύ κάτω του ήδη μειωμένου κατώτερου μισθού, ελαστική και ανασφάλιστη εργασία, που δεν αντιμετωπίζουν ούτε στο ελάχιστο την πρωτοφανώς υψηλή ανεργία, που προκάλεσαν οι μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησής του, αλλά την ανακυκλώνουν μεταξύ των ανέργων με όρους σύγχρονης εργασιακής δουλείας. Η κυβέρνηση στην ουσία επαναφέρει τα stage στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας και δεν ωφελούνται απ” αυτά οι άνεργοι, αλλά οι γενναία επιδοτούμενες μεγάλες επιχειρήσεις», σχολίασε ο κ. Δημήτρης Στρατούλης, υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.



Συγκεκριμένα, τα προγράμματα περιλαμβάνουν κατάρτιση 80 ωρών για την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε ανθρώπους που, κατά κανόνα, δεν έχουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία. Περιλαμβάνουν ακόμα πρακτική άσκηση συνολικής διάρκειας 450 ωρών μέσα σε ένα διάστημα έξι μηνών καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των δικαιούχων.

Συμπερασματικά, από τα εν λόγω προγράμματα ο κάθε δικαιούχος θα λάβει 1740 με 1950 ευρώ. Δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι για πρακτική άσκηση έξι μηνών με συνολικές καθαρές αμοιβές 1.950 ευρώ, ο δικαιούχος θα αμείβεται με 325 ευρώ καθαρά για κάθε μήνα εργασίας, πλέον των ασφαλιστικών του εισφορών.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να εντάξει στις εξαγγελίες του και το πρόγραμμα των βρεφονηπιακών σταθμών στο οποίο παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις, με αποτέλεσμα να μένουν εκτός χιλιάδες νήπια.

«Οι άνεργοι και οι οικογένειές τους θέλουν δουλειές και όχι δούλεμα. Η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και η τρόικα με τα καταστροφικά τους μνημόνια δεν μπορούν και δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την ανεργία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης.
www.jodigraphics.net

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *