ροή ειδήσεων

Έρχεται κύμα καύσωνα από την Αφρική - Περιμένουμε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου!




Με μικρή καθυστέρηση μίας περίπου εβδομάδα θα μας έρθει τελικά....
ο πιο ισχυρός καύσωνας των τελευταίων ετών στην χώρα μας και γενικότερα σε όλα τα Βαλκάνια.

Γι' αυτό το κύμα καύσωνα σας είχαμε ενημερώσει πριν πολλές ημέρες. Σας είχαμε αναφέρει πως στις αρχές του Αυγούστου θα έχουμε καύσωνα, ωστόσο την τελευταία στιγμή όλα τα προγνωστικά μας στοιχεία έδειξαν ότι ο καύσωνας αυτός θα μεταφερθεί προς τα μέσα του Αυγούστου.

Έτσι, αν ισχύσουν τα τωρινά προγνωστικά μας στοιχεία, τότε στα μέσα του μήνα που διανύουμε και κυρίως από τις 12 ως και τις 16 Αυγούστου, η χώρα μας θα δεχτεί ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες από την Αφρική, με τους νοτιάδες να ενισχύονται σημαντικά σε όλη την χώρα.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο κύμα καύσωνα, θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 4-5 ημερών, δίνοντας θερμοκρασίες που στην βόρεια και κεντρική κυρίως Ελλάδα, τις μεσημεριανές ώρες θα ξεπερνούν και τους 40oC !! Σε περιοχές όπως είναι ο κάμπος της Θεσσαλίας, της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, ο υδράργυρος θα ανέβει ακόμα πιο υψηλά από τους 40oC !!

Η διάρκεια τους αυτή, θα αποτελέσει ρεκόρ του πιο ισχυρού καύσωνα των τελευταίων χρόνων στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ελλάδας, μιας και θα διαρκέσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και θα δώσει θερμοκρασίες άνω των 40oC, πράγμα που στην χώρα μας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, δύσκολα συμβαίνει τα τελευταία έτη.

Ο καύσωνας αυτός, ενδέχεται να θυμίζει τον καύσωνα που χτύπησε την χώρα μας τον Αύγουστο του 2007, ωστόσο θα έχει ''χαμηλότερες'' θερμοκρασίες από τότε.

Προετοιμαστείτε λοιπόν, μιας και μπορεί τώρα να έχουμε σχετικά δροσερό καιρό για την εποχή, ωστόσο το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου, θα είναι ιδιαίτερα θερμό.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *