ροή ειδήσεων

Καύσωνας! Σους 42 βαθμούς το θερμόμετρο. Ποιες περιοχές θα ψηθούν


Συνεχίζεται και σήμερα το «κύμα» καύσωνα, το οποίο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονο... από την Παρασκευή, ενώ κόκκινο θα «χτυπήσει» ο υδράργυρος και το Σάββατο με το θερμόμετρο να δείχνει τοπικά ακόμα και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Μέτρα προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για το έκτακτο «κύμα» καύσωνα, το οποίο θα διαρκέσει έως και την Κυριακή όπου και αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους37 βαθμούς Κελσίου αλλά στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3-4 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, μέτριοι στο Σαρωνικό και τοπικά ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια θα έχει και η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι σχεδόν μέτριοι.

Καλό και ζεστό καιρό περιμένουμε και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως και 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο υδράργυρος θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 4 μποφόρ ενώ στα πελάγη θα βρίσκονται σε ενίσχυση αφού τοπικά θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Την Πέμπτη, περιμένουμε καλό καιρό. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ.

Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 βαθμούς, στιςΚυκλάδες τους 34 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αίθριος με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίας. Στα ηπειρωτικά της χώρας ο υδράργυρος θα δείξει τους 40 βαθμούς και πιθανότατα κατά τόπους στο εσωτερικό της ανατολικής χώρας τους 41 βαθμούς , στις Κυκλάδες τους 35 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 36 και 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα βρίσκονται σε ενίσχυση αφού τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και τα βόρεια φτάνοντας τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί στα ίδια υψηλά επίπεδα και κατά τόπους θα φτάσει τους 41 και πιθανόν 42 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι σε ενίσχυση έως και 6 μποφόρ.

Την Κυριακή, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσεισταδιακή πτώση.

Οδηγίες της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Το υπουργείο Υγείας, για προληπτικούς λόγους και προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες, έχει, ήδη, ενημερώσει τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας να βρίσκονται σε ετοιμότητα έως και το τέλος της εβδομάδας, που αναμένεται να διαρκέσει ο καύσωνας.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο για την πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων κατά τον καύσωνα είναι τα εξής:

- Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως.

- Αναζήτηση σκιερών και δροσερών χώρων.

- Προτίμηση στα ανοιχτόχρωμα και ελαφρά ρούχα και κάλυψη κεφαλιού (χρήση, ομπρέλας κ.λπ.).

- Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας.

- Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, όπως, πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών, αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών, ολιγοθερμική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και πάσης φύσεως φρούτα, με περιορισμό των λιπαρών, συχνά λουτρά και ελαφρύ ντύσιμο σε βρέφη και παιδιά.

Το υπουργείο Υγείας εφιστά την προσοχή στις αποκαλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα, που είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.λπ. και τα άτομα τα οποία, για καθαρά ιατρικούς λόγους, παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως διουρητικά, αντιχολινεργικά, ψυχοφάρμακα, ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων).

Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους για ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας.

real.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *