ροή ειδήσεων

Οι 4 βόμβες της εφορίας: Εκατομμύρια πολίτες πρέπει να επιστρέψουν χρήματα


Την επιστροφή χρημάτων που εισέπραξαν χιλιάδες πολίτες ως προκαταβολή επιδότησης για αγορά πετρελαίου θέρμανσης και δεν το έπραξαν, ζητά η εφορία....



Επίσης, πολλές είναι οι οικογένειες που θα υποχρεωθούν να δώσουν πίσω λεφτά που εισέπραξαν ως προκαταβολή για το επίδομα τέκνων αλλά δεν το δικαιούνται βάσει εισοδημάτων 2013.

Σοκ περιμένει το φθινόπωρο χιλιάδες φορολογούμενους που θα περιμένουν να έρθουν τα ειδοποιητήρια για να επιστρέψουν χρήματα που έχουν ήδη εισπράξει. Όμως, το… φοροκυνηγητό δεν σταματά εδώ. Σύμφωνα με την Καθημερινή, στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν και όσοι δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ κι αυτό μεταφέρθηκε στις αρμόδιες ΔΟΥ και όσοι έχουν ανασφάλιστο αυτοκίνητο οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν ασφάλιστρα και πρόστιμα προκειμένου να μη χάσουν το δίπλωμα και την άδειά τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι εκκρεμότητες με την εφορία είναι πολλές για εκατομμύρια φορολογούμενους οι οποίοι θα βρεθούν μπροστά σε ένα «βουνό» υποχρεώσεων και θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. ΟΙ βασικότερες εκκρεμότητες είναι:

· Ερχονται τα ειδοποιητήρια σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν πλήρωσαν τις δόσεις του ΕΕΤΗΔΕ κατά την περίοδο Μαΐου 2013 - Απριλίου 2014. Τα στοιχεία εστάλησαν ήδη από τη ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών και πλέον καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν αλλιώς θα επιβαρυνθούν με προσαυξήσεις.

· Πολίτες που εισέπραξαν προκαταβολή της επιδότησης για το πετρέλαιο θέρμανσης (αντιστοιχούσε στο 25% του συνολικού ποσού ή περίπου 8,75 λεπτά ανά λίτρο) αλλά δεν αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι και τον περασμένο Απρίλιο, θα κληθούν να γυρίσουν πίσω τα χρήματα.

· Οι γονείς που εισέπραξαν προκαταβολή επιδόματος τέκνων (και πάλι δόθηκε το 25% του ετήσιου ποσού) με βάση τα εισοδήματα του 2012 θα υποστούν έλεγχο και αν διαπιστωθεί ότι δεν το δικαιούνται με βάση τα εισοδήματα του 2013 θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα
Ερχεται επιστολή στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων με την οποία θα τους καλεί να ασφαλίσουν το όχημά τους πληρώνοντας ως «ποινή» παράβολο 250 ευρώ. Οι επιστολές δεν έχουν ταχυδρομηθεί ακόμη αλλά μέσα στους επόμενους μήνες θα υλοποιηθεί και αυτή η δράση.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *