ροή ειδήσεων

50 χρόνια διακοπές στη Ρόδο!!!

Στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών (Repeaters) της Ρόδου, της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, ο δήμαρχος Ρόδου... Στάθης Κουσουρνάς απένειμε στην κυρία Evelyne Sorg από το Βερολίνο της Γερμανίας ειδική τιμητική διάκριση για την επί σειρά ετών προτίμησή της στο νησί της Ρόδου ως τόπο διακοπών της.
Η κυρία Sorg επισκέπτεται τη Ρόδο δύο φορές το χρόνο από το 1964 και φέτος βρέθηκε στη Ρόδο για πεντηκοστή χρονιά και για εκατοστή φορά.
Η κυρία Sorg, αφού παρέλαβε την τιμητική διάκριση, ξεδίπλωσε με συγκίνηση στα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού τις αναμνήσεις της από τις διακοπές της στο νησί.
Για πρώτη φορά επισκέφθηκε τη Ρόδο το 1964, όταν με το κρουαζιερόπλοιο «Αγαμέμνων και Αχιλλέας» με το οποίο εκείνο το καλοκαίρι έκανε τις διακοπές της προσέγγισε το λιμάνι της Ρόδου. Η κυρία Sorg ερωτεύθηκε τη Ρόδο με την πρώτη ματιά και ήταν τόσο έντονα τα συναισθήματά της, ώστε δε συνέχισε την κρουαζιέρα και αποβιβάστηκε στο νησί μας για να συνεχίσει τις διακοπές της. Τη χρονιά εκείνη διέμεινε στο ξενοδοχείο Royal Hotel της οικογένειας Γερονικόλα και στη συνέχεια, όταν χτίστηκε το ξενοδοχείο Olympic Palace που ανήκει στην ίδια οικογένεια, «μετακόμισε» εκεί.
Με τη συγκεκριμένη γνωστή επιχειρηματική οικογένεια του νησιού έχει πλέον φιλικές σχέσεις όπως επίσης και με την Ροδίτικη οικογένεια Ρήμου.
H ίδια υπήρξε στη χώρα της μία επιτυχημένη επιχειρηματίας καθώς διατηρούσε μία επιχείρηση κατασκευής αξεσουάρ για ρούχα, την οποία έχει πλέον μεταβιβάσει στα δύο παιδιά της καθώς εκείνη, συνταξιούχος πλέον και γιαγιά προτιμά να ασχολείται με τα εγγόνια της.
Η κυρία Sorg έχει να λέει για την ευγένεια και τη φιλική συμπεριφορά των Ροδιτών. Μάλιστα αφηγήθηκε ότι πρόσφατα επισκέφθηκε το χωριό Έμπωνας και καθώς περιδιάβαινε τα σοκάκια, βρέθηκε μπροστά σε ένα σπίτι όπου μία γυναίκα έφτιαχνε σπιτικό ψωμί. Κοντοστάθηκε για να παρακολουθήσει τη διαδικασία του ζυμώματος και όταν η φιλόξενη Μπονιάτισσα την αντιλήφθηκε, χωρίς να το πολυσκεφθεί, της έδωσε ένα καρβέλι για να το πάρει μαζί της.
Αυτή της η χειρονομία τη συγκίνησε ιδιαίτερα.
Δήλωσε επίσης ενθουσιασμένη με το Καστελλόριζο στο οποίο για πρώτη φορά πήγε το 1966, όταν εκεί λειτουργούσε μόνο ένας ξενώνας.
Η κυρία Sorg δε θα ξεχάσει ποτέ τις διακοπές που έκανε στη Ρόδο με τα παιδιά της όταν εκείνα ήταν μικρά, με την κόρη της να μαθαίνει κολύμπι και το γιό της να πηγαίνει ψάρεμα με τους ντόπιους ψαράδες. Αγαπημένο της έδεσμα είναι η ταραμοσαλάτα και αγαπημένα της σημεία στο νησί είναι η Παλιά Πόλη, η Λίνδος και το Χαράκι.
Με πολύ χαρά παραχώρησε στη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου φωτογραφίες από παλαιότερες διακοπές της στη Ρόδο.
http://money-tourism.blogspot.gr/



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *