ροή ειδήσεων

Πάνω από 90 εκατ. ευρώ έβγαλε ο Μαρινάκης σε ένα χρόνο από τον Ολυμπιακό!


Αυτές είναι μπίζνες!
Είναι ίσως το πιο επιτυχημένο παράδειγμα σωστής διαχείρισης πόρων.... Κατοικοεδρεύει κάπου εκεί στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και το όνομά του είναι Ολυμπιακός. Ένας Ολυμπιακός που δεν έχει καμμία σχέση με την προ Μαρινάκη εποχή.

Ο Ολυμπιακός έχει γίνει πλέον μία ευρωπαϊκή ομάδα. Τόσο από αγωνιστικής πλευράς με τις προκρίσεις των τελευταίων ετών στην φάση των 16 και τα αξιοσέβαστα αποτελέσματα που σημειώνει όσο και από οργανωτικής πλευράς με τα οικονομικά του συλλόγου να είναι στον καλύτερο δρόμο που ήταν ποτέ. Τόσο καλό, που εάν η κυβέρνηση μελετούσε τον Ολυμπιακό της τελευταίας τετραετίας ως case study να κατέληγε σε ένα πραγματικό success story...

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν είναι συναισθηματικός τύπος. Δεν είναι Σωκράτης Κόκκαλης. Όσο κι αν «αγαπάει» έναν παίκτη, εάν αυτός μπορεί να μοσχοπουληθεί, θα μοσχοπουληθεί. Σε πρόσφατο άρθρο είχα σημειώσει πως ο Ολυμπιακός είναι μικρογραφία της Πόρτο. [Περισσότερα ΕΔΩ]

Για όσους θυμούνται το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να συγκριθεί σε μεγάλο βαθμό πλέον με την πορτογαλική ομάδα του Πίντο Ντα Κόστα, ο οποίος κατάφερε να πουλήσει όχι μόνο παίκτες, αλλά μέχρι και... προπονητή, τον Αντρέ Βίλας-Μπόας.

Αυτή είναι και η μόνη λύση που έχουν οι ελληνικές ομάδες. Με σωστά deals να βάλουν χρήματα στα ταμεία τους και όχι με πορείες της μίας χρονιάς. Για να μην τα πολυλογούμε ο Θρύλος έχει πουλήσει μέσα σε έναν μόλις χρόνο 10 παίκτες αξίας 62 εκατ. ευρώ. Τέσσερις από αυτούς μάλιστα είναι Έλληνες. Μπορεί να κατηγορείται πως τα τελευταία χρόνια δεν έχει πολλούς Έλληνες στο ρόστερ του αλλά εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως είχε τους καταλληλότερους.

Τα deals του Ολυμπιακού τον τελευταίο χρόνο:

Αμπντούν: Νότιγχαμ Φόρεστ 2,5 εκατ. ευρώ
Ντε Βινσέντι: ΑΠΟΕΛ 500 χιλ. ευρώ
Τζιμπούρ: Νότιγχαμ Φόρεστ 1,5 εκατ. ευρώ
Φέισα: Μπενφίκα 5 εκατ. ευρώ
Φετφατζίδης: Τζένοα 4 εκατ. ευρώ
Βάις: Λεκβίγια 5,5 εκατ. ευρώ
Μήτρογλου: Φούλαμ 15 εκατ. ευρώ
Μανωλάς: Ρόμα 15,5 εκατ. Ευρώ

Ο δρόμος αυτός μόνο στην επιτυχία μπορεί να οδηγήσει. Δεν ξέρω εάν θα φτάσει μέχρι την κατάκτηση του Champions League όπως χαρακτηριστικά έγραψα αστειευόμενος τις προάλλες, αλλά θα τον καταστήσει μία ποδοσφαιρική (με όλη την σημασία της λέξεως, αγωνιστική και οικονομική) δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με την οποία κάνουν deals ομάδες που ζηλεύουμε να τις βλέπουμε να παίζουν μπάλα.

Οι εξαιρετικές διασυνδέσεις που έχουν δημιουργήσει οι ερυθρόλευκοι με κορυφαίους μάνατζερ όπως ο Ραϊόλα συμβάλουν άμεσα και έμμεσα στην αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ίσως το πιο ευχάριστο γεγονός του τελευταίου αιώνα για την ελληνική ποδοσφαιρική σχολή είναι πως βλέπουμε ολοένα και περισσότερους παίκτες μας να παίζουν στην Ευρώπη. Γίνονται μέλη μεγάλων ευρωπαϊκών κλάμπ όχι ως συμπληρώματα του ρόστερ, αλλά ως παίκτες πραγματικά μεγάλης αξίας και κλάσης. Κάτι που αποδεικνύεται και από τους αριθμούς.

Έχει και συνέχεια...

Ο Ολυμπιακός έβαλε στα ταμεία του από την περσινή συμμετοχή του στο Champions League το ποσό των 27.406.000 ευρώ, το οποίο είναι αυξημένο κατά 4 εκατομμύρια ευρώ συγκριτικά με την προηγούμενη συμμετοχή του και 200.000 ευρώ χαμηλότερο από το ποσό ρεκόρ που είχε εισπράξει για τη συμμετοχή του στη διοργάνωση της περιόδου 2009-2010 (27.694.000 ευρώ).

Οι ερυθρόλευκοι εισέπραξαν 8.600.000 ευρώ μόνο από την παρουσία τους στη διοργάνωση, 3.500.000 ευρώ για τους βαθμούς που κέρδισαν στον όμιλο, 11.806.000 ευρώ από το market pool και 3.500.000 ευρώ από την πρόκρισή του στους "16" της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να προχωρήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ και πηγαίνει στα πλέι οφ του Γιουρόπα, κάτι που σημαίνει πως το market pool θα πάει εξολοκλήρου στον Ολυμπιακό.

Ας ελπίσουμε όλοι, τα βλέμματα του ελληνικού ποδοσφαίρου να συγκεντρώνουν από εδώ και στο εξής οι ποδοσφαιριστές και οι σύλλογοι και όχι αμοιβάδες της εξέδρας που μόνο στόχο έχουν να καταστρέφουν ένα άθλημα στο οποίο δεν συμμετείχαν ποτέ. Και ποιος ξέρει σε λίγα χρόνια ίσως δούμε ξανά μεγάλους παίκτες να πατούν ξανά το ελληνικό χορτάρι.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/8/14 19:50

    ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ: Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μάλμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/8/14 23:03

    Παμε ρε θρυλαρα. Πορτο της ελλαδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/8/14 09:43

    όταν θα έρθει η λωρα που θα μπεί φυλακή ο χοντρός μην αρχίσετε να πέφτετε από τα σύννεφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/8/14 23:06

    Τα λεφτά είναι σαν την κοπριά. Αν τα σκορπίσεις τριγύρω, κάνουν καλό. Αν τα μαζέψεις σ’ ένα σωρό, βρομάνε απαίσια. Φραγκίσκος Βάκων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/8/14 02:31

    ο ολυμπιακος εχει καταστρεψει το ποδοσφαιρο στην Ελλαδα κατι σαν το πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *