ροή ειδήσεων

Η προβληματική παροχή του τουριστικού προϊόντος στη Ρόδο

Διανύουμε άλλη μια τουριστική περίοδο και μάλιστα πολλά υποσχόμενη. Οι προσδοκίες όλων των εμπλεκόμενων φορέων τοποθετούνται... σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Το κυρίως τουριστικό προϊόν θα μπορούσε να το περιγράψει κανείς, ίσως, με τρεις λέξεις: ήλιος, θάλασσα και αξιοθέατα. Όμως, τίθεται τουλάχιστον ένα ερώτημα :τα παρέχουμε; Σίγουρα, το ερώτημα είναι ρητορικό. Η απάντηση είναι :φυσικά και τα παρέχουμε. Ο ήλιος βγαίνει κάθε μέρα, η θάλασσα βρέχει ολόγυρα το νησί μας και τα αξιοθέατα είναι διάσπαρτα επάνω του. Φυσικά και τεχνικά. Δηλαδή, όλα καλά. Εμείς πουλάμε και «αυτοί» αγοράζουν. Αλλοδαποί και ημεδαποί τουρίστες, επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί μας. Δυστυχώς όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Μακάρι να ήταν.

Αρχικά υπάρχει υστέρηση στις υποδομές, με βασικές την μαρίνα και τον κύριο οδικό άξονα του νησιού (Ρόδου – Λίνδου). Βέβαια, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο δεύτερος υπάρχει, όπως υπάρχει και μάλιστα αναβαθμισμένος με έξυπνους κόμβους και προβληματική σήμανση, ενώ για το πρώτο, έχουμε να περιμένουμε, άλλωστε οι εργασίες συνεχίζονται.

Αμέσως μετά, την σκυτάλη παίρνουν οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Κυρίαρχο στοιχείο η καθαριότητα. Εδώ, έχουμε το δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα. Δημόσιοι χώροι εγκαταλελειμμένοι και βρώμικοι σε κοινή θέα. Προβληματικοί βιολογικοί (Δήμου και ξενοδοχείων), φροντίζουν να «εμπλουτίζουν» τη θάλασσα και τα όμορα σε αυτά αγροτεμάχια, με τα προϊόντα που υποτίθεται πρέπει να επεξεργαστούν. Στοιχεία αδιάψευστα μπορούν να αντληθούν αβίαστα αλλά και να γίνουν γνωστά παγκοσμίως, χάρις στο διαδίκτυο.

Φυσικά, τίποτα το καινούργιο στα προαναφερθέντα, ενώ υπάρχουν και πολλά άλλα που ο περιορισμένος χώρος ενός άρθρου δεν μας επιτρέπει να τα προσεγγίσουμε. Γνωστά στοιχεία, τα ζούμε άλλωστε όλοι μας. Πιστεύω ότι, βασικό ρόλο στην αδράνεια των υπευθύνων μπορεί να παίξει η συμμετοχή όλων μας. Τόλμη και παρεμβάσεις, όχι εφησυχασμό. Να γίνουμε το μόνιμο «πετραδάκι στο παπούτσι τους», δηλαδή, μια μόνιμη ενόχληση στους θρασείς και αδιάφορους. Δεν μας αρκεί η αλληλογραφία τους με τους «δύσκολους» του κεντρικού κράτους, δεν μας ενδιαφέρει εάν θα μας επισκεφθούν κρατικοί λειτουργεί για να τους εκφράσουμε παράπονα, δεν μας αρκούν τα λόγια τα μεγάλα, οι αοριστίες κλπ. Επίσης, δεν μας ενδιαφέρει το εύκολο κέρδος κάποιων εις βάρος των κοινών αγαθών. Κυρίως, μας προβληματίζει η έλλειψη οράματος. Κανείς δεν έχει το ανάστημα να εκφράσει , με μια πρόταση, ευθαρσώς το όραμά του για το νησί μας, για την περιφέρειά μας.

Έχουμε όλοι ευθύνη γι' αυτόν τον τόπο και θα τον προστατέψουμε. Ο νοών νοεί τω.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Με τιμή

Μαντικός Β. Μιχαήλ (Σμήναρχος ε.α)

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/8/14 20:35

    Αυτό το κράτος έχει χτισθεί δεκαετίες πάνω στην λαμογιά, την απάτη, την αναξιοκρατεία και την έλλειψη ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Αδικα χολοσκάς. Αυτό το πρόβλημα υπάρχει από την αρχαία εποχή. Να σου θυμίσω τι έγραφε ο Πλάτων και ο Επικουρος.
    ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ. "Τόση βλακεία δεν μπορούμε να την παλέψουμε . Φύγετε σε μακρυνό μέρος , κάντε έναν κηπάκο με τα κουκιά σας , αποφύγετε κάθε τί που φέρνει άγχος
    Ο.Δ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *