ροή ειδήσεων

Βρήκαν από που ξεκίνησε η μετάδοση του θανατηφόρου ιού Έμπολα;


Το χειρότερο ξέσπασμα του Έμπολα που έχει σκοτώσει μέχρι τώρα 961 ανθρώπους... και έχει κηρύξει τον πλανήτη σε κατάσταση συναγερμού, ίσως να πυροδοτήθηκε από ένα μωρό... δύο ετών, από ένα χωριό στη Γουινέα, κοντά στα σύνορα με τη Λιβερία και τη Σιέρρα Λεόνε. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν αξιόπιστες διεθνείς ιατρικές αναφορές.

Όπως αναφέρει μια ιατρική αναφορά στο «The New England Journal of Medicine» πριν από 8 μήνες, το μωρό υπέφερε από υψηλό πυρετό και εμετούς και τέσσερις μέρες μετά την έναρξη των επώδυνων συμπτωμάτων πέθανε. Λίγες ημέρες αργότερα πέθαναν η αδερφή του, η μητέρα του και η γιαγιά του.

Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι για το πώς το δίχρονο παιδί κόλλησε τον ιό, υποθέτουν όμως ότι αυτό συνέβη από κάποιο ζώο. Στην Αφρική έχει καταγραφεί μετάδοση ασθενειών στον άνθρωπο από μολυσμένους χιμπατζήδες, γορίλες, μαϊμούδες αντιλόπες ή ακόμα και νυχτερίδες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ειδικά για τις νυχτερίδες, οι επιστήμονες τις θεωρούν ως τον «φυσικό ξενιστή» του Έμπολα.

Οι επιστήμονες καταλήγουν στο παραπάνω συμπέρασμα λόγω του παράδοξου ιατρικού ιστορικού της οικογένειας του μωρού, το οποίο κατέληξε στις 6 Δεκεμβρίου του 2013. Μόλις μια εβδομάδα αργότερα πέθανε και η μητέρα του, με συμπτώματα αιμορραγίας, ενώ στις 29 Δεκεμβρίου του 2013 πέθανε η τριών ετών αδερφή του με συμπτώματα τον πυρετό, τον εμετό και τη μαύρη διάρροια. Η οικογένεια που ξεκληρίστηκε στην κυριολεξία μέσα σε λίγες ημέρες έχασε και τη γιαγιά, που πέθανε την 1η Ιανουαρίου 2014.

Η ασθένεια ίσως να μεταδόθηκε μετά την κηδεία της γιαγιάς, καθώς ο Έμπολα μεταδίδεται με την απλή επαφή. Σύμφωνα με τις υποθέσεις των επιστημόνων, δύο από τους ανθρώπους που βρέθηκαν στην κηδεία μετέδωσαν τον ιό στο χωριό τους, ο οποίος μετά μεταδόθηκε και στους νοσηλευτές οι οποίοι φρόντιζαν τους πάσχοντες.

Η τραγική συνέχεια είναι γνωστή...
Zougla.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *