ροή ειδήσεων

Φόβοι για ντόμινο λουκέτων στα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία

Πού αποδίδονται τα απανωτά κανόνια - Αυξάνεται η ανησυχία για τις επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό. Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες από τη Μόσχα...

Αυξάνεται η ανησυχία για το ενδεχόμενο τα λουκέτα των τελευταίων ημερών στα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία να εξελιχθούν στο φαινόμενο του ντόμινο, κάτι που θα προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό σε μία σεζόν που είχε ξεκινήσει πολύ δυναμικά και προδιαγραφόταν ως μία από τις καλύτερες όλων των εποχών.

Μετά τα πρώτα τρία ρωσικά κανόνια που έσκασαν τον Ιούλιο, ακολούθησε το ηχηρό λουκέτο του Labirint και μόλις χθες του σαφώς μικρότερου μεγέθους Intaer. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τη Μόσχα, που μακάρι να μην επιβεβαιωθούν, κι άλλα μικρομεσαίου μεγέθους τουριστικά γραφεία από την Ρωσία είναι αυτή τη στιγμή στο κόκκινο.

Και μπορεί αυτά που βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη να μην είναι leaders, όπως ισχύει στην περίπτωση του Labirint, το οποίο "τάραξε" τα νερά της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας στα μέσα της σεζόν με την ανακοίνωση της πτώχευσης του, ωστόσο δεν παύουν να συνιστούν παίκτες της αγοράς, οπότε, αν οι φόβοι και οι πληροφορίες επαληθευτούν, τότε το κλίμα - και όχι μόνο - σε διάφορους προορισμούς της χώρας μας, αναμένεται να επιβαρυνθεί έτι περαιτέρω.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, οι λόγοι που οδηγούν τουριστικούς πράκτορες της Ρωσίας σε λουκέτα είναι - μεταξύ άλλων - η μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ρώσων τουριστών, λόγω της υποτίμησης του ρουβλιού, οι κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση στη Μόσχα, η απαγόρευση των ταξιδιών σε Ρώσους πολίτες που έχουν υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις και τις υπηρεσίες ασφάλειας και η πολιτική παρότρυνση από το Κρεμλίνο ώστε οι Ρώσοι να επιλέγουν για τις διακοπές τους το εσωτερικό αντί του εξωτερικού.

Ήδη, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, στη Ρόδο και στη Σαντορίνη, μετρούν τις ζημίες τους από την περίπτωση του Labirint, το οποίο, μόνο για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, "άφησε στον αέρα" περί τους 8.000-9.000 Ρώσους τουρίστες και κυρίως τα ξενοδοχεία όπου έχουν καταλύσει, τα οποία είναι άγνωστο αν και πώς θα αποζημιωθούν.

Υπολογίζεται ωστόσο ότι η τελική ζημία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς ο συγκεκριμένος tour operator θα "κατέβαζε" φέτος το καλοκαίρι πολύ μεγάλο αριθμό Ρώσων τουριστών στην χώρα μας. Οι τελευταίοι, εννοείται, ότι τώρα είτε δεν θα έρθουν καθόλου στην Ελλάδα είτε θα πρέπει να ξαναπληρώσουν τις διακοπές τους, σε άλλο γραφείο...

Το θετικό, για την Βόρειο Ελλάδα, είναι ότι το Labirint δεν είχε την Μακεδονία στους βασικούς του προορισμούς για φέτος. Αρκεί, βέβαια, το φαινόμενο να σταματήσει κάπου εδώ...

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/8/14 08:44

    Τα μεγάλα ξενοδοχεία δουλεύουν με την Ρωσική αγορά με προκαταβολές.
    Είχε πληρωθεί η διαμονή τους πριν την άφιξη τους στο ξενοδοχείο.
    Γι αυτό είπε ο Καμπουρακης και ο Μητσης ότι οι πελάτες τους
    θα συνεχίσουν κανονικά τις διακοπές τους έστω και αν πτώχευσε το πρακτορείο τους.
    Τα χρήματα τα έχουν πάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *