ροή ειδήσεων

Μια βόλτα στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου!

Μια καλοκαιρινή απόδραση στο πανέμορφο νησί της Ρόδου αποτελεί διαχρονικά ένα από τα must της θερινής σεζόν! Ατέλειωτες παραλίες, διασκέδαση... μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και μια ένα άρωμα ιστορίας, που σε ακολουθεί σε κάθε σου βήμα στην γεμάτη μυστικά Μεσαιωνική της πόλη!

Ας κάνουμε μια βόλτα σε ένα από τα μιο όμορφα και ρομαντικά σημεία της Ρόδου. Η μεσαιωνική πόλη είναι αναμφισβήτητα ένα κομμάτι της πόλης της Ρόδου που θα μονοπωλήσει τις βόλτες σας.



Μπαίνοντας από την Θαλασσινή Πύλη, την πιο δημοφιλή από τις 11 που διαθέτει, θα ξεκινήσει το ταξίδι σας στο χρόνο, στην εποχή των Ιωαννιτών Ιπποτών, όταν στα λιθόστρωτα δρομάκια της κυκλοφορούσαν άλογα και ιππότες με βαριές πανοπλίες.



Χαρακτηρισμένη από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αυτό το μεσαιωνικό μνημείο δυτικοευρωπαϊκού υστερογοτθικού ρυθμού έχει πολλά στοιχεία της ιταλικής αναγεννησιακής, αλλά και της τοπικής αρχιτεκτονικής.



Η παλιά πόλη περιβάλλεται από καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά αμυντικά τείχη, που χρονολογούνται από τον 14ο και τον 15ο αιώνα και έχουν συνολικό μήκος περίπου πέντε χιλιόμετρα και πλάτος 12 μέτρα.



Περπατώντας στα πολυσύχναστα δρομάκια της, τα οποία βρίθουν από κάθε λογής τουριστικά μαγαζάκια, καφενεία και εστιατόρια θα φτάσετε στον πιο εμβληματικό δρόμο, την οδό των Ιπποτών.



Η κεντρική αυτή οδός της Παλιάς Πόλης έχει πλάτος 6 μέτρα και σε κάθε πλευρά της κοσμείται από μεσαιωνικά κτίρια. Εδώ θα βρείτε τα καταλύματα των διαφόρων εθνοτήτων του τάγματος των ιπποτών.



Ένα εντυπωσιακό κτίσμα είναι αυτό του γαλλικού καταλύματος, την πρόσοψη του οποίου κοσμεί ο θυρεός του Μεγάλου Μαγίστρου.



Το Αρχαιολογικό Μουσείο φιλοξενείται στο παλιό νοσοκομείο των Ιπποτών και αποτελεί ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει να χάσετε.



Τα εντυπωσιακά του τοξωτά ταβάνια και η μυστηριακή ατμόσφαιρα που αποπνέει θα σας μαγέψουν. Σημαντικά αξιοθέατα της παλιάς πόλης είναι και το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το τζαμί του Σουλεϊμάν, τα Οθωμανικά Λουτρά, που ανακαινίστηκαν και σήμερα έχουν μετατραπεί σε χαμάμ, η Εβραϊκή Συναγωγή, η Πινακοθήκη Νεοελληνικής Τέχνης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης.



Η οδός Αριστοτέλους και η Πλατεία Ιπποκράτους αποτελούν κλασικά σημεία συνάντησης ντόπιων και τουριστών, που κατακλύζουν καθημερινά τα σοκάκια αυτής της ζωντανής πόλης.



Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Μεσαιωνική πόλη απαγορεύεται οποιαδήποτε ρημοτομική επέμβαση καθώς και η κυκλοφορία αυτοκινήτων, πέρα από αυτά των μόνιμων κατοίκων της.
news.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *