ροή ειδήσεων

Η Ελλάδα ήταν «ο υπ΄ αριθμόν ένα» τουριστικός προορισμός των Αυστριακών φέτος το καλοκαίρι


Η Ελλάδα υπήρξε φέτος το καλοκαίρι ο «υπ΄ αριθμόν ένα» τουριστικός προορισμός...
για τους Αυστριακούς, τονίζεται σε έναν πρώτο απολογισμό για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές που παρουσιάζει σε δημοσίευμά της με τίτλο «Απολογισμός των διακοπών-Ένα καλοκαίρι των ρεκόρ», η αυστριακή εφημερίδα «Εστεραιχ».

«Η Ελλάδα ήταν φέτος ο κορυφαίος προορισμός των Αυστριακών που έκαναν διακοπές σε κάποια παραλία, το απόλυτο «νούμερο ένα» για όσους τους ελκύει η θάλασσα», τονίζεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, μεταξύ εκείνων των Αυστριακών που επέλεξαν την Ελλάδα για τις φετινές διακοπές τους ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς που βρέθηκε εκεί για ιστιοπλοΐα και έχει ήδη επιστρέψει στη Βιέννη, όπως επίσης ο υπουργός Πολιτισμού Γιόζεφ Οστερμάγιερ, ο οποίος συγκαταλέγεται στους φανατικούς οπαδούς της Ελλάδας και φέτος προτίμησε τη Ρόδο κάνοντας κράτηση την τελευταία στιγμή.

Με τις διαπιστώσεις αυτές στον πρώτο απολογισμό του φετινού καλοκαιριού στην Αυστρία, επιβεβαιώνονται πλήρως όλες οι σχετικές προβλέψεις που γίνονταν από τις αρχές του χρόνου ότι η Ελλάδα θα είναι φέτος ο προσφιλέστερος προορισμός των Αυστριακών για διακοπές, όπως επίσης και οι επισημάνσεις που υπήρξαν τους τελευταίους μήνες από όλους τους μεγάλους αυστριακούς ταξιδιωτικούς ομίλους για εντυπωσιακή αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα και για αδιαμφισβήτητη επιστροφή της και πάλι στην κορυφή των προτιμήσεων.

Στο δημοσίευμα της «Εστεραιχ» σημειώνεται πως, σύμφωνα με τον απολογισμό του φετινού καλοκαιριού, οι Αυστριακοί είναι «πρωταθλητές» στην Ευρώπη σε ό, τι αφορά τον τουρισμό, καθώς κάνουν τις περισσότερες διακοπές από τους πολίτες όλων των άλλων χωρών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Europ Assistance Group, μέσα στις τελευταίες εβδομάδες 68% των Αυστριακών βρέθηκαν σε διακοπές, έναντι ενός ποσοστού 57% στο ίδιο διάστημα της περασμένης χρονιάς, και από αυτούς, σχεδόν οι δύο στους τρεις βρέθηκαν σε κάποια παραλία και μόνον ο ένας στους τέσσερις σε κάποιο βουνό.

Όπως αναφέρει έρευνα της αυστριακής τράπεζας Erste Bank, κατά μέσο όρο κάθε Αυστριακός ξόδεψε φέτος για τις θερινές διακοπές του 1.100 ευρώ, κατά 200 ευρώ περισσότερα από πέρσι.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *