ροή ειδήσεων

Έπαυσαν υπάλληλο της Γ.Γ. Αθλητισμού που κατήγγειλε υποθέσεις διαφθοράς

Την προσωρινή παύση της υπαλλήλου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Θεοδωροβίας Πλακά για έξι μήνες και παράλληλα ...

την πλήρη στέρηση του μισθού της, αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της υπηρεσίας, έπειτα και από την προ ενός μήνα απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Γιάννη Ανδριανού να τη θέσει σε αυτοδίκαιη αργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr το σκεπτικό της απόφασης προσωρινής παύσης της υπαλλήλου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για την οποία πάντως μπορεί να ασκηθεί ένσταση, είναι αυτό της αδικαιολόγητης απουσίας, η οποία όμως, σύμφωνα με την κ. Πλάκα είναι απολύτως δικαιολογημένη αφού μετά τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες της προς τις αρμόδιες αρχές για διαφθορά στο χώρο του αθλητισμού, αλλά και εκφυλιστικά φαινόμενα στην ίδια την υπηρεσία της, έχει δεχθεί απειλές.

Η κ. Πλακά έχει καταθέσει επτά μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία, πράγμα ενδεικτικό της σοβαρότητας των όσων κατά καιρούς έχει καταγγείλει. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έχουν συμπεριληφθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν σε πορίσματα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή και παράλληλα έχουν διωχθεί πειθαρχικά για υποθέσεις διαφθοράς, ενώ αναφορά της κ. Πλακά που είχε κατατεθεί το 2012, διαβιβάστηκε πριν από περίπου δέκα ημέρες, από τον εισαγγελέα Χάρη Λακαφώση για διερεύνηση στο ΣΔΟΕ.

Σε απάντησή του προς το koutipandoras.gr την επομένη της αποκάλυψης της διαδικτυακής «Δίκης», ότι η υπάλληλος τέθηκε σε αργία, μόλις μια εβδομάδα αφού είχε καταγγείλει στην ομώνυμη τηλεοπτική εκπομπή νέα σκάνδαλα διαφθοράς, ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε επιβεβαιώσει την πληροφορία, υποστηρίζοντας ότι η ποινή οφειλόταν σε παράπτωμα το οποίο, όπως ανέφερε το γραφείο του, δεν μπορούσε να γνωστοποιηθεί λόγω προσωπικών δεδομένων, ενώ έκανε λόγο για απομάκρυνση η οποία δεν σχετιζόταν με τυχόν καταγγελίες της προς θεσμικά όργανα και τηλεοπτικές εκπομπές.

Οι καταγγελίες Γαλακτόπουλου

Είναι ωστόσο αξιοπερίεργο το γεγονός ότι σε παρεμφερή έγγραφη καταγγελία, στην οποία κάνει λόγο για υπαλλήλους που απομακρύνθηκαν ή υποβιβάστηκαν μετά από καταγγελίες για υποθέσεις διαφθοράς, προχώρησε πριν από λίγες ημέρες και ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ και ολυμπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος.

Σε έγγραφο του προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ο κ. Γαλακτόπουλος κάνει λόγο για παραβατικότητα που «διατρέχει το σύνολο του προσωπικού σε βάθος και σε έκταση και υποδηλώνει μια νοοτροπία ενταγμένη σε μια λογική ανυπακοής και στους νόμους αλλά και στις εντολές της διοίκησης» και επισημαίνει ότι στον χώρο του αθλητισμού «εξυπηρετούνται συμφέροντα προφανώς με κάποια ανταλλάγματα».

«Μια και μοναδική φορά που στο παρελθόν έγινε κάποιος λόγος γι' αυτές τις ενέργειες από την υπεύθυνη, εκείνη απομακρύνθηκε από τη θέση της. Όποιος επεσήμανε το πρόβλημα υποβιβάστηκε και όποιος παρέλειψε να το εντοπίσει προήχθη», καταλήγει ο κ. Γαλακτόπουλος

Με αφορμή την προσωρινή της παύση και όσα έχει καταγγείλει, η κ. Πλακά απέστειλε στο koutipandoras.gr επιστολή με τίτλο «Ο όρκος είναι μία σημαντική παράμετρος του ανθρώπινου βίου!», στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι διώκεται όποιος αντιδρά και καταγγέλλει και επιβραβεύεται κάθε διεφθαρμένος.

Διαβάστε την επιστολή της κ. Πλακά

«Στην οργανωμένη Πολιτεία δημιουργήθηκαν ανώτεροι και ανώτατοι κανόνες δικαίου, όπως το Σύνταγμα. Και ο όρκος κατοχυρώθηκε Συνταγματικά!

Η Κυβέρνηση και οι βουλευτές , ορκίζονται σύμφωνα με το άρθρο 59 του Συντάγματος, ότι θα είναι πιστοί στην Πατρίδα, στο δημοκρατικό πολίτευμα, θα υπακούουν στο Σύνταγμα και στους νόμους και θα εκτελούν με ευσυνειδησία τα καθήκοντά τους. Ο όρκος τους συνδέεται με την ατομική τους συνείδηση, την ηθική τους υπόσταση, τις ηθικές τους αναστολές και τον αυτοσεβασμό τους.

Δυστυχώς, απολύτως τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει για τη σημερινή κυβέρνηση!

Αντίθετα, δεν έχουν προστατευθεί ανθρώπινες αξίες και πολλές φορές με τις πράξεις τους οι πολιτικοί ζημίωσαν και πήγαν ενάντια στο κράτος, «κρυπτόμενοι» με το άρθρο 86 του συντάγματος.

Παράδειγμα, το φαινόμενο του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού κυρίου Γ. Ορφανού, που ενώ ζημίωσε με την υπογραφή του και τους συμβούλους του το Ελληνικό Κράτος με πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ, ο Πρωθυπουργός τον επιβράβευσε, κάνοντάς τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, αλλά και το παράδειγμα, του δεύτερου υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γ.Ιωαννίδη που μοίραζε 500.000 ευρώ το μήνα επί υφυπουργίας του και ο κύριος Σαμαράς τον έχρησε υποψήφιο περιφερειάρχη.

Πώς να το πεις στον έλληνα φορολογούμενο, ότι ενώ υποφέρει από φόρους, χαράτσια και υπόλοιπα, στην σκανδαλώδη Γ.Γ. Αθλητισμού, υπάλληλοι που πρέπει να επιστρέψουν στο 1.000.000 ευρώ, προς το παρόν, στα δημόσια ταμεία, διαφεύγουν, προστατευόμενοι από τις πολιτικές ηγεσίες δεν έχουν διωχθεί ποτέ πειθαρχικά;

Κύριε Σαμαρά, έχετε επίορκη κυβέρνηση με επίορκους πολιτικούς, αφού οι υπάλληλοι της Γ.Γ. Αθλητισμού που έβλαψαν και βλάπτουν την υπηρεσία ευνοούνται κατ' εξακολούθηση από την πολιτική σας ηγεσία. Είστε υπερασπιστές των επίορκων!

Οι κομπίνες και η διασπάθιση δημοσίου χρήματος γίνεται με την ευθύνη των πολιτικών σας. Και όταν φεύγει ο ένας, τοποθετείτε τον άλλον για να συγκαλύψει. Έχετε συνείδηση του τί πράττετε;

Είδαμε θλιβερές εικόνες στα κανάλια αυτές τις ημέρες. Την κοινοβουλευτική σας εκπρόσωπο, κυρία Βούλτεψη, να μας λέει ότι δεν μπορούν όλοι να είναι κρατικοί υπάλληλοι. Κυρία Βούλτεψη τώρα το θυμηθήκατε; Πείτε μας αλήθεια οι διεφθαρμένοι πρέπει να είναι κρατικοί υπάλληλοι; Γιατί αυτούς συντηρείτε!

Οι καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών δούλευαν σκληρά και τίμια. Είστε σε σύγχυση και διώχνεται άλλους αντί άλλων! Μα δεν ντρέπεστε; Δεν έχετε συνείδηση; Έχετε κάνει εξυγίανση του δημόσιου τομέα με τους επίορκους εντός;

Οι δημόσιοι υπάλληλοι ορκίζονται να φυλάττουν πίστη στην Πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνουν τιμίως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντά τους. Όταν εκτελούν εντολή των πολιτικών τους προϊσταμένων και δεν εκτελούν το καθήκον τους δεν είναι επίορκοι;

Κι από την άλλη, όταν κάποιος αντιδρά, δεν συναινεί και καταγγέλλει, τον διώκετε πειθαρχικά και του δημιουργείτε κοινωνικά, οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα με ανήθικες διώξεις, επιβραβεύοντας τους διεφθαρμένους αντί να τους τιμωρήσετε παραδειγματικά!

Για να απαλλαγεί κάποιος από το πειθαρχικό πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις υποδείξεις των επίορκων διεφθαρμένων πολιτικών και υπουργών!

Έχετε τιμή; Έχετε συνείδηση;

Ποιός θα ξεριζώσει τους επίορκους πολιτικούς και τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις;

Ποιός θα μας εμπνεύσει εμπιστοσύνη, ότι ζούμε σε μία γνήσια δημοκρατική κοινωνία;

Και να έχετε υπ' όψιν σας, επίορκοι κυβερνώντες, ότι, όπως έλεγε ο έλληνας ιστορικός Πολύβιος: «Δύσκολα συγχωρεί ο Θεός τον Επίορκο».

Θεοδωροβία Πλακά

Υπάλληλος Γ.Γ. Αθλητισμού

(Τιμωρημένη γιατί τους «άγγιξα»).»



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/8/14 16:27

    Δυστυχώς έτσι είναι μια ζωή στην Ελλάδα, για αυτό πατώσαμε και φτάσαμε εδώ που είμαστε. τούς σωστούς και τίμιους τούς διώχνουμε και τούς τιμωρούμε και τούς απατεώνες και λαμογια δεν τούς τιμωρούμε και τούς δίνομαι και προαγωγή και εθνόσημα και μέχρι και αγάλματα τούς κάνουμε. Κρίμα τέτοιο ευλογημένο τόπο , να έχουμε τόσα ΆΧΡΗΣΤΑ πλάσματα , γιατί δεν θέλω να θίξω τα ζώα .
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *