ροή ειδήσεων

Σοκότρα: Εικόνες από το πιο εξωγήινο μέρος στον πλανήτη!


Είναι ένα από τα πιο απομονωμένα κομμάτια γης στον πλανήτη...


Εκατό μίλια ανοικτά του Κέρατος της Αφρικής, βρίσκεται το αρχιπέλαγο Σοκότρα που ανήκει στην Υεμένη. Ένα τόσ0ο παράξενο και ασυνήθιστο μέρος. Για την ακρίβεια έχει τον τίτλο του "πιο εξωγήινου μέρους στον πλανήτη".



Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και της τεράστιας ξηρασίας, η χλωρίδα του μέρους αυτού είναι τόσο ιδιόμορφη που δεν θυμίζει τίποτε άλλο από αυτά που γνωρίζουμε. Το 70% των φυτών της Σοκότρα φύονται μόνον... στη Σοκότρα και πουθενά αλλού στη Γη.



Η Σοκότρα έχει κηρυχθεί προστατευόμενο και εθνικός δρυμός. Το 2008 έγινε και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δέντρα είναι το "Δέντρο του Αίματος του Δράκου" και είναι γνωστό εδώ και αιώνες για τις ιαματικές ιδιότητες του.



Ένα άλλο είναι το "Ρόδο της Ερήμου" ή αλλιώς γνωστό ως "Το Δέντρο - Μπουκάλι". Ο παχύς κορμός του αποθηκεύει τεράστιες ποσότητες νερού καθώς το νερό σπανίζει στη γη αυτή.



Αρκετοί επιστήμονες πιστεύουν ότι ίσως αυτό είναι το μέρος το οποίο αναφέρεται ως Κήπος Της Εδέμ σε θρησκευτικά και ιστορικά βιβλία.

Και οι κάτοικοι όμως είναι μοναδικοί. Οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν στη Σοκότρα έχουν ορισμένες παραλλαγές στο DNA τους που δεν έχουν εντοπιστεί σε κανέναν άλλο ανθρώπινο πληθυσμό ποτέ στη Γη.

Οι περίπου 43.000 κάτοικοι είναι ψαράδες, κτηνοτρόφοι και κατά περιόδους, γεωργοί.









Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *