ροή ειδήσεων

Γιατί ο Έμπολα είναι ανεξέλεγκτος


Η επιδημία του Έμπολα που πλήττει τη Δυτική Αφρική έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.427 ανθρώπους σε τέσσερις χώρες...

σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό που έδωσε απόψε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Σε ένα διήμερο, στις 19 και 20 Αυγούστου, καταγράφηκαν 142 νέα κρούσματα καθώς και 77 θάνατοι στη Γουινέα, τη Λιβερία, τη Νιγηρία και τη Σιέρα Λεόνε.
Τα ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας ανέρχονται στα 2.615 και - καθώς δεν υπάρχει θεραπεία για τον ιό - ο αριθμός των θανάτων αναμένεται να αυξηθεί πολύ περισσότερο.
Μπροστά στην καθημερινή, δραματική αύξηση των νεκρών, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας - επικρίνεται από διάφορες πλευρές —π.χ. από την οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα— διότι οι ενέργειές του είναι ανεπαρκείς και καθυστερημένες - ανακοίνωσε ότι καταρτίζει ένα σχέδιο για τη στρατηγική του όσον αφορά την αντιμετώπιση του ιού μέσα στους επόμενους έξι ως εννέα μήνες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αναμένει η επιδημία να ανασχεθεί νωρίτερα.
Την 4η και 5η Σεπτεμβρίου, ο Οργανισμός διοργανώνει στη Γενεύη σύνοδο, στην οποία θα συζητηθούν οι πιθανές θεραπείες και τα εμβόλια για την αντιμετώπιση του ξεσπάσματος του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική.
Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των πειραματικών φαρμάκων - όπως το ZMapp - και στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να επιταχυνθούν οι κλινικές δοκιμές και να μεγεθυνθεί η παραγωγή.
Γιατί ο Έμπολα είναι ανεξέλεγκτος
Ο ΠΟΥ επισήμανε ότι η έκταση της επιδημίας είχε υποτιμηθεί, αφενός επειδή πολλές οικογένειες έκρυβαν τους ασθενείς συγγενείς τους στο σπίτι - καθώς ο Έμπολα θα τις στιγμάτιζε κοινωνικά - και, αφετέρου, επειδή στις χώρες αυτές υπάρχουν πολλές "γκρίζες ζώνες", στις οποίες δεν μπορούν να φτάσουν οι γιατροί.
Ορισμένοι στη δυτική Αφρική συνεχίζουν να αρνούνται ότι υπάρχει ο ιός. Άλλοι πιστεύουν ότι οι πτέρυγες απομόνωσης των ασθενών στην πραγματικότητα είναι θάλαμοι επώασης του Έμπολα, τονίζει ο ΠΟΥ.
Επιπλέον, οι χώρες οι οποίες πλήττονται από τον Έμπολα αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε προσωπικό, προμήθειες και εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου ατομικού εξοπλισμού προστασίας.
Εξάλλου, πολυάριθμα ιατρικά κέντρα και κλινικές έχουν κλείσει στις χώρες που πλήττονται από την επιδημία, διότι το ιατρικό προσωπικό τράπηκε σε φυγή, εξαιτίας του φόβου ότι θα προσβληθεί από τον Έμπολα. Στην πρωτεύουσα της Λιβερίας, την Μονρόβια, αλλά και σε άλλες περιοχές, σχεδόν όλες οι υπηρεσίες υγείας έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, τόνισε ο ΠΟΥ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *