ροή ειδήσεων

Καιρός: Ο τελευταίος καύσωνας του καλοκαιριού


Τους 40 βαθμούς αναμένεται να φτάσει -αν δεν ξεπεράσει- ο υδράργυρος σήμερα.... Τρέξτε στις παραλίες, πιείτε νερά και αποχαιρετήστε τον για το φετινό καλοκαίρι.

Αναλυτική πρόγνωση:

Αττική

Στους 39 βαθμούς Κελσίου θα σκαρφαλώσει σήμερα ο υδράργυρος στην Αττική. Λίγο καλύτερη θα είναι η κατάσταση στα παραθαλάσσια όπου η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί εντάσεως 3 με 5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ωστόσο από τις απογευματινές ώρες αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές ώρες νότιοι εντάσεως μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Αίθριος θα είναι ο καιρός μέχρι το απόγευμα, όταν αναμένονται τοπικές νεφώσεις, ακόμη και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, κυρίως των ανατολικότερων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί εντάσεως 2 με 4 μποφόρ και το βράδυ στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα θαλάσσια και τα παράκτια τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός, με τους ανέμους να πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιότερα βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θεροκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 και τοπικά στην Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Τη νύχτα στο βορειοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί εντάσεως 4 με 5 μποφόρ.

Τη Δευτέρα

Ο καύσωνας φεύγει και η θερμοκρασία παρουσιάζει βαθμιαία πτώση από το βορρά προς το νότο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα πελάγη 6 μποφόρ. Στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ορεινά της Θεσσαλίας, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Πηγή: ΕΜΥ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *