ροή ειδήσεων

Τρώτε πουρέ; Δείτε προκαλείτε στον οργανισμό σας...

Μπορεί η μεσογειακή διατροφή να θωρακίζει...


την υγεία μας, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο τρόπος με τον οποίο μαγειρεύουμε ένα τρόφιμο, επηρεάζει το πόσο υγιεινό είναι τελικά για τον οργανισμό μας.


Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο δρ Ρόντνεϊ Μπίλτον από το Πανεπιστήμιο John Moores του Λίβερπουλ, ο οποίος στο βιβλίο του «Know What To Eat» αναλύει τα τρόφιμα και εξερευνά τις ιδιότητές τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο γνωστός σε όλους μας πουρές πατάτας.

Όπως εξηγεί ο δρ Μπίλτον πολλοί λανθασμένα πιστεύουν ότι σάκχαρα έχουν μόνο η ζάχαρη και τα γλυκά.



Στην πραγματικότητα, όμως, η πλειοψηφία των τροφών τα περιέχει. Από τα φρούτα και τις πατάτες μέχρι τα δημητριακά για πρωινό, το ψωμί, τις φρυγανιές και τα ζυμαρικά.

Όταν, λοιπόν, τέτοια τρόφιμα όπως οι πατάτες πολτοποιούνται, απελευθερώνουν πιο γρήγορα τα σάκχαρά τους, με αποτέλεσμα να αυξάνονται πιο γρήγορα και τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

Στην πραγματικότητα, όταν βράσουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ, απελευθερώνουν 25% περισσότερα σάκχαρα απ' ό,τι όταν τις κόψουμε σε φέτες.

Το ίδιο ισχύει και για το μήλο, το οποίο όταν το τρώμε αυξάνεται πολύ λιγότερο το σάκχαρο στο αίμα απ' ό,τι όταν πίνουμε τον χυμό του.

Βέβαια, φαίνεται ότι τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα υποχωρούν γρήγορα, ωστόσο οι απότομες αυξομειώσεις είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, ιδιαίτερα επιβλαβείς.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *