ροή ειδήσεων

Εξελίξεις στο θέμα του Δημοτικού Φόρου ύστερα από την απόφαση Δικαστηρίου που ακυρώνει την επιβολή ΔΗΦΟΔΩ σε εργολαβική εταιρεία, κρίνοντάς τον αντισυνταγματικό!


Μετά και την υπ' αρίθμ.160/2014 απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου... που ακυρώνει την επιβολή ΔΗΦΟΔΩ σε εργολαβική εταιρεία, κρίνοντάς τον αντισυνταγματικό, ενώ εκκρεμεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η

συνεδρίαση της οποίας έχει οριστεί για την 14η Οκτωβρίου 2014, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Είκοσι χρόνια μετά τη θέσπιση του ΔΗΦΟΔΩ το 1994, με τη σημερινή του μορφή, έρχεται η πρώτη απόφαση δικαστηρίου, που κρίνει τον φόρο αντισυνταγματικό.

Η απόφαση αυτή, σε συνάρτηση και με τις υπ΄αριθμ. 3930 και 3931/2013 αποφάσεις του Β' Τμήματος του ΣτΕ σε επταμελή σύνθεση που έκρινε, κατά πλειοψηφία, αντισυνταγματικό τον ΔΗΦΟΔΩ, αποτελεί δικαίωση του αγώνα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, για την κατάργησή του φόρου που αποτελεί το πιο αναχρονιστικό, παράνομο και καταναγκαστικό, μεσαιωνικού τύπου χαράτσι, το οποίο καταπιέζει την παραγωγική - επιχειρηματική κοινότητα καθώς και το σύνολο των πολιτών της Δωδεκανήσου.

Η απόφαση αυτή του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι επιχειρήσεις της Δωδεκανήσου δίνουν έναν πολύ σκληρό καθημερινό αγώνα επιβίωσης σε ένα περιβάλλον πρωτοφανούς ύφεσης και ιστορικά χαμηλής ρευστότητας.

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ως θεματοφύλακας των συμφερόντων των παραγωγικών τάξεων και των κατοίκων της Δωδεκανήσου, με απόλυτη εμπιστοσύνη απέναντι στη Δικαιοσύνη, δεν θα σταματήσει τον αγώνα μέχρι να απαλλάξει τον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία της Δωδεκανήσου από αυτό το μεσαιωνικό χαράτσι".

topika-nea.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *