ροή ειδήσεων

ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΛΑΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


-Kώστα, εάν ήσουν εσύ δεν θα είχαμε φθάσει ως εδώ...

Κλαίνε στους δρόμους με αναφιλητά οι Έλληνες αγρότες καθώς βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να καταλήγουν στις χωματερές και τα σκουπίδια.

Περίπου 3.000 νταλίκες με ελληνικά αγροτικά προϊόντα, κυρίως ροδάκινα και νεκταρίνια, τα οποία βρίσκονταν καθ' οδόν προς την Ρωσία, επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά το εμπάρκο που έθεσε σε εφαρμογή ο πρόεδρος της Ρωσίας και το οποίο πλήττει σοβαρά την Ελληνική οικονομία.

Η απόγνωση και η οργή κυριαρχούν στην ελληνική περιφέρεια.

Ο Πούτιν αποφασισμένος να την εξαιρέσει κανέναν από το εμπάργο αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τι σημαίνει να είσαι ηγέτης που αγωνίζεται για τα συμφέροντα της χώρας σου.

Στην μνήμη του Ρώσου νωπές οι μνήμες από τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου Βανιζέλου κατά της Ρωσίας στην κρίση της Ουκρανίας.

Οπως επίσης και η στάση του Σαμαρά.

Η ρωσική αρκούδα εκδικείται την πολιτική ανυπαρξία της εγχώριας ηγεσίας, η οποία τρέχει ξοπίσω από τα κελεύσματα της Μέρκελ. Μια Μέρκελ η οποία όπως έχουμε γράψει κατ΄ επανάληψη θέλει την Ελλάδα Κολομβία των Βαλκανίων για να κάνει τις μπίζνες της χρησιμοποιώντας για τα συμφέροντα της Γερμανίας τους ντόπιους ολιγάρχες.

Μέσα σ΄αυτό το γκρίζο τοπίο με την κόλαση να πλησιάζει έτοιμη να παρασύρει τους ολίγιστους ηγέτες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε μια κίνηση η οποία αποδεικνύει ότι ξερει να τιμά τις πραγματικές φιλίες.

Ο Ρώσος Πρόεδρος τηλεφώνησε στον πρώην πρωθυπουργό και φίλο του Κώστα Καραμανλή για να του πει:

-Κώστα, εάν ήσουν εσύ δεν θα είχαμε φθάσει εδώ. Όμως η κυβέρνηση της Ελλάδας έχει δείξει εχθρική συμπεριφορά απέναντι στη χώρα μου. Εύχομαι να τα πούμε σύντομα από κοντά όταν με το καλό βρεθείς ξανά στην ηγεσία της χώρας σου...

Την ίδια ώρα ο Μανώλης Γλέζος με επιστολή του στον Πούτιν ζητάει να εξαιρεθεί η Ελλάδα από το εμπάργκο κατηγορώντας συνάμα την ελληνική κυβέρνηση για την στάση της στην κρίση της Ουκρανίας:

- Τώρα, που η Ουκρανία βρίσκεται έρμαιο στα χέρια φασιστικών φατριών, υπερασπιστήκαμε και πάλι το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών. Γνωρίζουμε πολύ καλά τη στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση. Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να σας υπενθυμίσω ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση η οποία έχει ουσιαστικά χάσει τη «δεδηλωμένη» και συνεχίζει να κατέχει την εξουσία μόνο και μόνο για να ολοκληρώσει την καταστροφή της Ελλάδας.

Ολόκληρη η επιστολή Γλέζου είναι η εξής:


Σύντροφε, τότε, κύριε, σήμερα Βλαντιμίρ Πούτιν

Προσωπικά κατανοώ πλήρως τους λόγους που σας ώθησαν στην απόφασή σας να επιβάλετε εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εντούτοις, εξ ονόματος του ελληνικού λαού, που διέρχεται μια εποχή ακραίων στερήσεων, κάνω έκκληση στα ανθρωπιστικά σας αισθήματα να ξανασκεφτείτε την απόφασή σας ως προς τους Έλληνες αγρότες.

Δεν θα επικαλεστώ το ότι κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που δεν έστειλε ούτε έναν άνδρα να πολεμήσει στο Ανατολικό Μέτωπο, εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης. Το γεγονός αυτό ομολόγησε ο Στρατάρχης Μπουτιόνι όταν, σε συνέδριο της F.I.R. στη Μόσχα, το 1955, δήλωνε χαρακτηριστικά: «Συλλάβαμε αιχμαλώτους από όλες τις φυλές του Ισραήλ, Έλληνα δεν συλλάβαμε». Θα επικαλεστώ όμως το ότι, σταθερά, ο λαός μας είναι ο μόνος που αντιστάθηκε στις επιθυμίες του διευθυντηρίου της Ε.Ε. Ήμασταν αντίθετοι στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και κατόπιν στο βομβαρδισμό της Σερβίας, ήμασταν αντίθετοι στην εισβολή στο Ιράκ και στις απειλές εναντίον της Συρίας, ήμασταν αντίθετοι στη λογική της σποράς πολέμων και εμφύλιων ταραχών στη λεκάνη της Μεσογείου. Κι αυτό το πληρώσαμε ακριβά, με τους Έλληνες σε Ελλάδα και Κύπρο να γίνονται τα πειραματόζωα της νέας τάξης πραγμάτων που επιχειρείται να επιβληθεί παγκόσμια.

Τώρα, που η Ουκρανία βρίσκεται έρμαιο στα χέρια φασιστικών φατριών, υπερασπιστήκαμε και πάλι το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών. Γνωρίζουμε πολύ καλά τη στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση. Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να σας υπενθυμίσω ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση η οποία έχει ουσιαστικά χάσει τη «δεδηλωμένη» και συνεχίζει να κατέχει την εξουσία μόνο και μόνο για να ολοκληρώσει την καταστροφή της Ελλάδας. Για τους λόγους αυτούς, επικαλούμενος και πάλι τα ανθρωπιστικά σας αισθήματα αλλά και την πατροπαράδοτη στενή φιλία των λαών μας, ζητώ τη μη εφαρμογή του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ευελπιστώ να εισακουστώ. Με αισθήματα εκτίμησης και φιλίας

Μανώλης Γλέζος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

http://kourdistoportocali.com/

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/8/14 11:49

    Κύριε Γκλέζο, στον Πούτιν έστειλες γράμμα, στην ΕΕ τι έκανες? Και με την ευκαιρία αυτή, ποιά ήταν η κοπέλα τότε στην υποστολή της σημαίας των Ναζί από την Ακρόπολη? Ακόμα δεν μας είπες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/8/14 11:53

    Ετσι είναι. Τον Καραμανλή τον φάγανε για το άνοιγμα με τη Ρωσία και τον φάγανε.
    Τώρα κυβερνά το πιο αποκρουστικό δύδιμο της Ελλάδας.
    Σαμαρά τι έκανες στο κόμμα που σε ανέδειξε? Δημιούργισες την Μαϊμού Πολιτική Ανοιξη.
    Τώρα με τα μπόνους των 50 εδρών, μας το παίζεις Πρωθυπουργός της Ελλάδας
    και ξεπουλάς τα πάντα. Αφησε τη Πρωθυπουργία και την Αντιπροεδρία το χοντροσυνετεράκι σου και άντε στο καλό της Παναγιάς. Ακόμα εδώ είσαι.....αντε φύγε σε παρακαλώ.
    Η Ελλάδα θέλει ηγέτη και όχι "μπόνους" από παπατζίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *