ροή ειδήσεων

Εντολή των Δανειστών στον Σαμαρα εν όψει ΔΕΘ: "Λίγες δόσεις ΕΝΦΙΑ και πενιχρό επίδομα θέρμανσης"


Συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας από τους δανειστές
Πέφτουν έξω όλοι οι σχεδιασμοί Σαμαρά για ελαφρύνσεις και αποκατάσταση αδικιών...

Ποτέ άλλοτε στην ιστορία του τόπου οι ραγδαίες εξελίξεις δεν υπήρξαν τόσο αργές. Και τούτο διότι πολύ απλά δεν υπήρξαν ποτέ ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για τίποτα και από κανέναν. Ούτε από την κυβέρνηση Παπανδρέου, ούτε από την κυβέρνηση Παπαδήμου, ούτε από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Από την ημέρα που μπήκαμε στα μνημόνια και στον περίφημο μηχανισμό στήριξης το ελληνικό πολιτικό προσωπικό δεν κάνει τίποτα άλλο από το να παίρνει «παράταση ζωής» και για την ίδια την ύπαρξή του και για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Τώρα, μετά από 4 χρόνια σκληρής λιτότητας, ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ό,τι παράταση ήταν να πάρουμε εξαντλήθηκε. Φτάσαμε κοινώς στο σημείο «μηδέν» που πρέπει να παρθούν τελικές αποφάσεις για το μέλλον του τόπου και των επομένων γενεών.

Η κυβέρνηση Σαμαρά όλο αυτό το διάστημα έχει σηκώσει πολύ ψηλά τον πήχη και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να περάσει από κάτω.

Παρά τα όσα διαρρέονται από το Μαξίμου σε επικοινωνιακό επίπεδο για συστρατεύσεις στο χώρο της Δεξιάς, για Εθνικές Συνδιασκέψεις του κόμματος, για προσκλητήρια που θα απευθύνει ο Σαμαράς, για γενναία κουρέματα χρέους και για φοροελαφρύνσεις στις ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού, η αλήθεια είναι μια: Δεν έχει κλειδώσει απολύτως τίποτα και ο Σαμαράς δεν έχει κανένα πράσινο φως από τους δανειστές!

Μιλώντας με γαλάζια στελέχη το newsbomb μεταδίδει με απόλυτη εγκυρότητα πως μέχρι τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να υποσχεθεί απολύτως τίποτα παρά μόνον μια μικρή επιμήκυνση στις δόσεις του ΕΝΦΙΑ και ένα πενιχρό επίδομα θέρμανσης. Αυτά και τέρμα. Τίποτα παραπάνω κι αυτό είναι ρητή εντολή των δανειστών.

Τα υπόλοιπα θα τα δουν οι ευρωπαίοι από τον Νοέμβρη γεγονός που ακυρώνει όλους τους προγραμματισμούς που μέχρι σήμερα είχε κάνει το Μαξίμου για φιέστες και επικοινωνιακές φανφάρες οι οποίες θα βοηθούσαν την κυβέρνηση να αυξήσει την επιρροή τους στους ανεξάρτητους βουλευτές και στη βάση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα - όπως αντιλαμβάνεστε - είναι αδύνατον να συγκεντρωθούν οι 180 για την προεδρική εκλογή που θέλει η κυβέρνηση. Παρόλα αυτά τα στελέχη του Μαξίμου δηλώνουν πως όλα πάνε κατ ' ευχήν και πως ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει πολύ σύντομα στην αποκατάσταση των αδικιών για τους μη έχοντες και για όσους υπέστησαν τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις κατά την περίοδο των μνημονίων.

Στο ερώτημα του Newsbomb αν η κυβέρνηση έχει κάποιο plan B σε περίπτωση που οι δανειστές δεν δεχθούν τα αιτήματα της ελληνικής πλευράς, η απάντηση είναι αφοπλιστική: όχι, δεν υπάρχει κανένα plan B.

Επί της ουσίας δηλαδή ο κ. Σαμαράς δεν έχει κανένα σχέδιο δράσης για το πιθανότερο σενάριο που δεν είναι άλλο από το να αρνηθούν τα περισσότερα αιτήματα οι δανειστές.

Η κατάσταση είναι παρόμοια με την περίοδο που ο Γιώργος Παπανδρέου μετέβη στην «αποφράδα» Σύνοδο των G20 στις Κάννες το φθινόπωρο του 2011 και τα έπαιξε όλα για όλα φεύγοντας τελικά με το κεφάλι σκυμμένο. Ούτε τότε ο Παπανδρέου είχε κάποιο σχέδιο για την περίπτωση που όλα πάνε στραβά και τελικά όλα πήγαν στραβά και η χώρα οδηγήθηκε σε τεράστια πολιτική δίνη.

Όπως εκτιμούν αρκετοί πολιτικοί αναλυτές είναι ισχυρό το ενδεχόμενο οι δανειστές μας να αρνηθούν για άλλη μια φορά τα περισσότερα από τα αιτήματα της ελληνικής πλευράς και η χώρα να μπει ξανά σε περιπέτειες αφού είναι αμφίβολο αν ο κ. Σαμαράς θα μπορέσει να διαχειριστεί μια τέτοια εξέλιξη.

Mε δεδομένα όλα τα παραπάνω είναι προφανές ότι ο Σεπτέμβρης θα είναι άλλος ένας «μουγκός» μήνας από πλευράς εξελίξεων και η κυβέρνηση θα περιμένει υπομονετικά τις επιταγές των τεχνοκρατών από τις Βρυξέλλες. Κοινώς: «τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα.».

http://www.newsbomb.gr
http://papaioannou-giannis.net

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *